7 Haziran seçimlerinde adayların sandıklarından çıkan sonuç şaşırttı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sandığından HDP'nin çıktığı seçimlerde Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ile MHP Milletvekili Ümit Özdağ'ın sandığından AK Parti çıktı. CHP Milletvekili Mehmet Şeker'in oy kullandığı sandık CHP'lileri güldürdü. Şeker'in sandığından CHP en yüksek oyu aldı.

İŞTE SANDIKLAR VE SONUÇLARI

ŞİMŞEK'TEN HDP ÇIKTI

Bakan Şimşek'in oy kullandığı, Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki 3290 numaralı sandıkta oy sayımı tamamlandı. Buna göre 378 kayıtlı seçmenin 324'ünün oy kullandığı belirlendi. Sayımda; HDP'ye 168, AK Parti'ye 112, CHP'ye 19, MHP'ye 13, Saadet Partisi'ne 3, Bağımsız Türkiye Partisi'ne 1 oy çıktı, 8 oy ise geçersiz sayıldı.

ÖZKEÇECİ'NİN SANDIĞINDAN AK PARTİ ÇIKTI

AK Parti İl Başkanı M.Eyüp Özkeçici oyunu Hasan Celal Güzel İlköğretim Okulu'nda kullanmıştı. Sandıktan AK Parti'ye 126, CHP'ye 66, MHP'ye 59 ve HDP'ye 63 oy çıktı.

GÜL'ÜN SANDIĞINDA CHP İKİNCİ

Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül'ün sandığından yine AK Parti çıktı. Oyunu Mehmet Hayri Akınal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kullanan Gül'ün sandığından AK PArti 138, CHP 74, MHP 62 ve HDP 40 oy aldı.

ERDOĞAN'IN SANDIĞINDAN DA AK PARTİ ÇIKTI

Milletvekili Mehmet Erdoğan oyunu Ali Süzer İşitme Engelliler Ortaokulu'nda kullandı. Erdoğan'ın sandığından AK Partiye 120, CHP'ye 66, MHP'ye 72, HDP'ye ise 27 oy çıktı.

ŞAHİN SANDIĞI FARK ATTI

Oyunu Nizip ilçesi Hatice Seyit Çeker İlköğretim Okulu'nda kulanan eski Milletvekili Ali Şahin'in sandığından AK Parti çıktı. Sandıkta AK Parti'ye 145 oy, CHP'ye 65, MHP'ye 64 ve HDP'ye de 16 oy çıktı.

CELAL DOĞAN'IN SANDIĞI AK PARTİ DEDİ

HDP Milletvekili Celal Doğan'ın Osman Gazi İlköğretim Okulu'nda oy kullandığı sandıkta AK Parti çıktı. HDP'nin 41 oy aldığı sandıkta, AK Parti 113, CHP 86 ve MHP 64 oy alabildi.

ŞEKER'İN SANDIĞINDAN CHP ÇIKTI

CHP Milletvekili Mehmet Şeker oyunu Empati İlköğretim Okulu'nda kullandı. Şeker'in oy kullandığı sandıktan CHP'ye 106, AK Parti'ye 102, MHP'ye 63 ve HDP'ye ise 33 oy çıktı.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN SANDIĞI BAŞA BAŞ GİTTİ

MHP Milletvekili Ümit Özdağ oyunu Gaziantep lisesi'nde kullandı. Özdağ'ın sandığından AK Parti 81 oy ile birinci, 71 oy ile CHP ikinci, 62 ile MHP üçüncü çıktı. HDP'ye ise bu sandıktan 31 oy çıktı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT