Türkiye Erkekler Basketbol 1. liginde mücadele eden Royal Halı Gaziantep, 2014 – 2015 sezonunu 44 puanla 10. sırada tamamladı.

Potanın ağaları 3. sezonunda da hedeflediği Play Off’un dışında kalırken ligde oynadığı 30 karşılaşmanın 14’ünden galibiyet, 16’sından ise yenilgi ile ayrıldı. Sezon boyunca rakip potalara 2265 sayı yollayan eflatun – sarılı temsilcimiz, kendi potasında 2233 sayı gördü. Artı 32 averajla ligi tamamladı.

Royal Halı Gaziantep sezona Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker gibi güçlü rakiplerini mağlup ederek başladı. Ligde en dikkat çeken başlangıcı yapan temsilcimizde bu sezon en büyük sıkıntı ise beklenmedik sürpriz sakatlıklarla rotasyon sorununu uzun süre aşamaması oldu. Potanın ağalarında bir diğer şanssızlıklar ise 5 maçını son saniyelerde potasında gördüğü sayılarla salondan yenilgi ile ayrılmaları oldu. Royal Halı Gaziantep son saniye şanssızlıkları yaşamamış olsaydı 49 puanla 5. sıradan Play Off’ta kalmış olacaktı.

SAYI LİDERİ COURDON HİGGİNS

Bu sezon Royal Halı Gaziantep Basketbol takımında en istikrarlı oyuncuların başında gelen Amerikalı Courdon Dennard Higgins, attığı sayılarla takımına önemli katkılar sağladı.

Higgins, 29 maçta 15 saat 7 dakika 14 saniye süre aldı. Rakip potalara 465 sayı atan Amerikalı 16 sayı ortalamasıyla mücadele etti. 26 yaşında ki oyuncu ayrıca 99 ribaunt, 74 asistle mücadele ederken 10 blok 59 top kaybı ve 33 top çalarak oynadı.

RİBAUND LİDERİ OLİVER STEVİC

Royal Halı Basketbol formasıyla 2. sezonunun geçiren Oliver Stevic 26 maçta görev aldı. 6.6 ortalamayla toplam 174 ile ribaunt lideri oldu.

Oynadığı maçlarda 19.48 ortalamasıyla toplam 8 saat 35 dakika 5 saniye parkede mücadele etti. 169 sayı kaydeden Oliver Stevic, maç başına 6.5 ortalamayla oynadı. Sırp oyuncu ayrıca 18 asistle mücadele ederken 20 top kaybı, 12 top çalma ve 6 blok ile takımına önemli katkı sunan oyunculardan birisi oldu.

ASİST LİDERİ EARL GENARD COLLOWAY

Sezon başında Eflatun – sarılı formayla tanışan Amerikalı Earl Genard Colloway, asistleriyle Royal Halıya hayat veren oyuncu oldu.

Sezon boyunca oynanan 30 maçın tamamında görev yapan Colloway, 10.6 süre ortalamasıyla toplam 15 saat, 27 dakika, 47 saniye ile parkede en çok koşturan oyuncu oldu. Tecrübeli oyuncu 3.96 ortalama toplam 116 asist ile takım arkadaşlarının sayı üretmesinde en çok yardımcı basketçi oldu.

Amerikalı oyuncu ayrıca 318 sayı ve 103 ribaunt ile mücadele ederken 58 top kaybı, 40 top çalma ve 8 blok ile oynadı.

KOÇ ELİNDEN GELENİ YAPTI

Basketbol kariyerine sayısız başarılar sığdıran Royal Halı Gaziantep’in deneyimli koçu Jurij Zdovc, belki de ömrünün en talihsiz günlerini bu sene yaşadı.

Geçen sezon takımın başına geldikten sonra yaptığı çalışmalarla Royal Halı Gaziantep Basketbol takımına önemli katkılar sunan ve aynı zamanda Slovenya milli takımının da antrenörlüğünü yapan Jurij Zdovc, beklenmedik sakatlılar karşısında hiçbir mazerete sığınmaksızın oyuncularını maç kazanmaya aşılamaya çalıştı.

Koç Jurij Zdovc sezon içerisinde hakemler tarafında haksızlığa uğrayarak üç maç ceza alması büyük bir üzüntü yaşamasına neden oldu.

ALKIŞLAR BORAY DAİ’YE

Gaziantep’i Basketbol 1. liginde en iyi şekilde temsil eden Royal Halı’yı bu seviyeye taşıyan isimlerin başında gelen Boray Dai, çalışkanlığıyla alkışı fazlasıyla hak etti.

Takım içerisinde ki oyuncuların bireysel sorunlarından deplasman organizasyonlarına, gelen misafir takımların karşılanmasına, kulübün irili ufaklı bir çok sorununa anında çözümler üretmeye çalışan Dai, Royal halının gizli kahramanlarından birisi oldu.

TAKIMIN BÜYÜĞÜ

Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının 2. ligden beri formasını terleten 35 yaşında ki kaptanı Erden Eryüz, oyuncuların adeta ağabeyi oldu.

Deneyimi ve tecrübesini takım arkadaşlarının motivasyonundan yana oldukça faydalı bir şekilde kullanan kaptan, sezon boyunca 47 dakika 17 saniye gibi kısa süreli görev almasına rağmen antrenmanlarda, maçlarda ve dışarıda takım arkadaşlarını birleştirici yeteneğiyle fayda sağlıyor.

ÜÇLÜK JAWAD'IN İŞİ

Eflatun – sarılı ekipte bu sezon işini en iyi şekilde yapan dev adamlardan biri de Jawad Williams oldu.

Pınar Karşıyaka’dan sezon başında Royal Halı’ya gelen tecrübeli oyuncu, çemberin dışından potaya yolladığı isabetli şutlarla rakiplerin kabusu oldu.

Williams rakip potaya gönderdiği 131 atışın 52’sinde isabet sağlarken üç sayılı denemelerde takımına 156 sayı katkı sağladı. Amerikalı oyuncu 29 maçta 13 saat, 54 dakika 59 saniye ile ortalama 40.4 dakika ile görev aldı. Sezon içerisinde toplam 304 sayı kaydeden oyuncu 132 ribaunt, 34 asist 39 top kaybı, 17 top çalma ve 7 blok ile görev yaptı.

YALNIZ BIRAKMADI

Gaziantep Basketbol takımına sponsor olan Royal Halı yönetim kurulu başkanı Taner Nakıboğlu, bu sezon sadece Şahinbey spor salonunda değil deplasmanda da birçok maçta takımı yalnız bırakmadı.

Nakıboğlu, kendi evlerinde oynanan bütün maçlarda yerini alırken her karşılaşma sonrası bazen sevinç bazen de hüzün yaşadı.

EN ATEŞLİ YÖNETİCİ

Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının maçlarında en dikkat çeken isimlerin başında Cihan Dağcı geliyor.

Şahinbey Kapalı Spor Salonunun protokol tribününde Royal Halı’nın oynandığı maçların her saniyesinde yerinde duramayan yönetim kurulu üyesi Cihan Dağcı, birçok maçta takımın zarar görmemesi adına saha içerisinde ki taraftarların bulunduğu tribünlerde maçı izlemek zorunda kalıyor.

MUHARREM TÜRKOĞLU