MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kilis'e geldi. Sabah saatlerinde, Suriye'den atılan roket mermilerinin düşmesiyle bugüne kadar 6 kişinin öldüğü Kilis'e gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile MİT Müsteşarı Fidan, ilk olarak Kilis Valiliği'ne geldi.

Vali Süleyman Tapsız'ı ziyaret eden Akar ve Fidan, Suriyeliler ve sınır hattındaki gelişmelere ilişkin brifing aldı. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından Orgeneral Akar ve Fidan, yoğun güvenlik önlemleri arasında incelemelerde bulunmak üzere sınır hattına gitti. İkilinin buradaki askeri yetkililer ile görüşeceği ve sınırdaki son gelişmeleri değerlendireceği öğrenildi. Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi akar'ın Kilis'in yanı sıra Gaziantep'te de incelemelerde bulunacağı belirtildi. Orgeneral Akar'ın sınır birliklerini denetleyeceği ve alınan tedbirleri inceleyeceği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Gaziantep ve Kilis'te bulunan birlikleri ziyaret ederek, bölgedeki son gelişmeler ve sınır ötesinde muhalifler ile DEAŞ terör örgütü arasında devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi almıştır. Hudut karakollarında görev yapan personel ile de görüşecek olan Orgeneral Hulusi Akar sınır güvenliği ile ilgili alınan tedbirleri yerinde inceleyecektir. Ayrıca Kilis Valisini de ziyaret etmiştir."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI DA GELDİ

Orgeneral Akar ve Fidan sınır hattına geçtikten sonra, saat 12.00 sıralarında da Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Kilis'e geldi. Bakan Yılmaz, beraberindeki Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken ile birlikte Valiliği ziyaret edecek, daha sonra dünkü patlamalarda yaralananları tedavi gördüğü hastanede ziyaret edecek. Bakan Yılmaz, ardından aynı patlamada ölen belediye işçilerinden Mehmet Yaşar Onarıcı'nın cenaze törenine katılacak. Gün boyu inceleme yapacak olan Bakan Yılmaz, öğleden sonda Valilik binasında basın toplantısı düzenleyecek.