Suriye tarafından ateşlenen mermi ve roketler Kilis'in kabusu oldu. Kente 8 roket mermisi düşerken, olayda biri çocuk 2 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

İddialara göre, Kazım Karabekir Mahallesi Zümrüt Sokak'a Suriye'den atılan roket mermisi düştü. Roket mermisinden kopan parçadan yaralanan Sıdıka Mavzer (54), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kilis çevre yolunda seyreden 27 JA 252 plakalı otomobile de şarapnel parçası isabet etti. Araçtaki Utku (6) ve Mert (4) Özkan kardeşler yaralandı. Yaralı çocuklar, Kilis Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Gaziantep'e sevk edildi. Çocuklardan Mert Özkan, yolda hayatını kaybetti. Peş peşe düşen roket mermileri nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşarken, olay yerine çok sayıda polis arama kurtarma ekipleri, AFAD ekipleri sevk edildi.

Kilis'te güvenlik güçleri polis araçlarından anonslar yaparak halkı evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı. Angajman kuralları çerçevesinde Suriye'deki IŞİD hedeflerine topçu atışıyla karşılık verildi. Patlama sonucunda civarda bulunan bazı binalarda hafif düzeyde hasar oluştu. Mermilerin düştüğü arazide, çukurların oluştuğu görüldü. Çukurlar, incelemenin ardından iş makineleriyle kapatıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ VE JANDARMA KOMUTANI OLAY YERİNE GİTTİ

Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ile İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin de olay yerine gelerek, gelişmeleri takip etti.

ÜÇÜNCÜ ROKET GAZETECİLERİN YAKININA DÜŞTÜ

Roketlerin isabet ettiği bölgede çekim yapmak isteyen gazetecilerin yakınına üçüncü roket düştü. Gazeteciler, güvenlik güçleri ve bölgedeki vatandaşlar büyük panik yaşadı.

KARA: DURUM SAKİN

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara', "Angajman kuralları çerçevesinde güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleyi yaptı. Kilis'te şu anda durum sakin" dedi. İlk patlamanın "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" çerçevesinde kadınlar için düzenlenen etkinlik sırasında hastane yakınlarında meydana geldiğini belirten Kara, ikinci merminin ise olay mahalline gittiği sırada hemen yanlarına düştüğünü kaydetti. Son bir saat içerisinde 8 roket mermisinin kentin çeşitli yerlerine düştüğünü kaydeden Kara, "Bunun sonucunda üzülerek söylemek istiyorum 2 kişi hayatını kaybetti, bir çocuğumuzda yaralandı. Kilis'e geçmiş olsun diyorum. Özellikle Kilis halkına olaylar neticesinde provokasyona gelmeyip evlerine ve iş yerlerine hızlı bir şekilde çekildikleri ve kalabalığa karışmadıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu. Olayın ardından kısa bir sürede Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a ulaştıklarını belirten Kara, "Bakanımız, Genelkurmay Başkanımızla görüşüldü. Angajman kuralları çerçevesinde güvenlik güçlerimiz gerekli müdahaleyi yaptı. Kilis'te şu anda durum sakin. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.