Kilis'te dün Suriye tarafından ateşlenen roketin düşmesi sonucu yaralanan Suriye uyruklu bir kişi, hastanede hayatını kaybetti. Böylece kentte ocak ayından bu yana Suriye tarafından atılan roketlerden dolayı ölenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

Kilis, dün sabah ve akşam saatlerinde iki kez roket dehşetini yaşadı. Akşam saatlerinde Suriye tarafında IŞİD denetimindeki bölgeden atılan ve cami avlusuna düşen roket 1 kişinin ölmüre 10 kişinin ise yaralanmasına neden olmuştu. Yaralılardan 23 yaşındaki Suriyeli Fadıl Emin de hastanede yaşamını yitirdi. Fadıl Emin’in ölümüyle Kilis’te geçen ocak ayından bu yana Suriye'den atılan Katyuşa roketatar mermilerinin infilak etmesi sonucu ölenlerin sayısı 6’sı Suriye uyruklu olmak üzere 17’ye yükseldi. Kilis kent merkezine dün sabah ve akşam saatlerinde Suriye tarafından atılan 5 roket düştü. Roketler nedeniyle meydana gelen patlamalarda 1 kişi öldü, 26 kişi yaralanmıştı.

KİLİS GÜNE GERGİN BAŞLADI Suriye tarafından atılan Katyuşa roketatar mermilerinden ölenlerin sayısının 16'ya çıktığı, 50'den fazla kişinin yaralandığı Kilis'te gerginlik iyice tırmandı. Dün 5 roket atılmasına tepki olarak sokağa çıkarak eylem yapanların polis müdahalesiyle dağıtıldığı kent, yeni güne yine tedirgin uyandı. Sokakların boş olduğu kentte görevliler ise dünkü patlamanın izlerini silmeye çalışıyor.