"Yılmayın, lütfen yatırımlarınızı gözden geçirin"

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Kilis’in kalkınmasına önem verdiklerini söyledi. Kilis’in son çıkarılan teşvik sistemine göre 5. bölgede yer aldığını, yatırımların OSB’de yapılması durumunda 6. bölge teşviklerinden yararlanıldığını anımsatan Konukoğlu, işadamlarının mevcut OSB’ye yatırım yapması, başka illerde yaşayan Kilisli işadamlarını da memleketlerinde yatırıma davet etmesi gerektiğini bildirdi. Konukoğlu, "Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi ile el ele vereceğiz. Polateli’nde biz el ele verdik, bakın başarıyoruz. Kilis’ten bir tek isteğimiz var; yılmayın. Lütfen yatırımlarınızı gözden geçirin" dedi.

KADERİNE TERKEDİLMİŞ

Garanti Bankası’nın 2002 yılından beri gerçekleştirdiği ‘’Garanti Anadolu Sohbetleri’’ toplantısının 96’ıncısı, Kilis’te düzenlendi. İlin potansiyeli ve önündeki fırsatların ele alındığı toplantıyı, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat yönetti. Konukoğlu, "Kilis’in maalesef kaderine terk edilmiş bir hali var gibi gözüküyor. Ama Gaziantepli olarak buna gönlümüz el vermiyor. Bundan dolayı birlikte Polateli-Şahinbey OSB’yi hayata geçirmeye çalışıyoruz’’ dedi. Konukoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Gaziantep sanayisinin gelişiminde Kilisli işadamlarının ve ihracatçıların da emeği olduğunu belirtti. 1980’li yıllarda yalnızca Antepfıstığı ve hayvan ihracatı bulunan Gaziantep’in geçen yıl 6,5 milyar dolar ihracat yaptığına dikkati çeken Konukoğlu, ‘’Bu yıl 7 milyar dolar ihracata koşuyoruz’’ diyerek, hedeflerini dile getirdi.

MARKALAŞMAK KOLAY OLMADI

Gaziantep’in bugün marka şehir olduğunu, ama bir marka şehir yaratmanın kolay olmadığını ifade eden Konukoğlu, ‘’Kilis’in maalesef kaderine teslim edilmiş bir hali var gibi gözüküyor. Ama Gaziantepli olarak hiçbir zaman buna gönlümüz el vermiyor. Bundan dolayı birlikte Polateli-Şahinbey OSB’yi hayata geçirmeye çalışıyoruz’’ diye konuştu.

ORTAK AKIL ÖNEMLİ

Konukoğlu, hedef koymanın ve ortak akılla hareket etmenin önemine vurgu yaparak, "Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolar, Gaziantep’in de 30 milyar dolar ihracat hedefi var. Kilis’in hedefi ne? Birlik olmazsak, ortak aklı çalıştırmazsak hiçbir yere varamayız. Hedefi olmayan hiçbir şeyi başaramazsınız. Polateli-Şahinbey OSB’yi kendimize hedef koyduk. Açılacak Dörtyol-Hassa Tüneli’ni kendimize hedef koyduk. Hedefler konacak. Kilis’te ortak akıl devreye girecek. Aksi takdirde biz bu işi başaramayız. 500 milyar dolar ihracat, kişi başına 25 bin dolar gelir elde etmek istiyor muyuz? O zaman birlikte çalışacağız. Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi ile el ele vereceğiz. Polateli’nde biz el ele verdik, bakın başarıyoruz. Kilis’ten bir tek isteğimiz var; yılmayın. Lütfen yatırımlarınızı gözden geçirin.’’

YATIRIM YAPIN

Kilis’in son çıkarılan teşvik sistemine göre 5. bölgede yer aldığını, yatırımların OSB’de yapılması durumunda 6. bölge teşviklerinden yararlanıldığını anımsatan Konukoğlu, işadamlarının mevcut OSB’ye yatırım yapması, başka illerde yaşayan Kilisli işadamlarını da memleketlerinde yatırıma davet etmesi gerektiğini bildirdi. ‘’Polateli-Şahinbey OSB’yi devreye alındığında, sizden de yatırımcılar orada olmalı. Bir tek Gaziantep’in yatırımcısı ile bu iş olmaz. Yatırımcının hiçbir zaman büyüğü olmaz, küçükten başlar’’ diyen Konukoğlu, Türkiye’de KOBİ’lere ucuz finansman desteği sağlanması gerektiğini anlattı. GSO Başkanı Adil Konukoğlu, Polateli-Şahinbey OSB’nin hayata geçmesiyle birlikte yatırım alanı sıkıntısı çeken Gaziantep sanayisine genişleme imkanı sunulacağı gibi, Kilis’in kalkınması ve sanayisinin gelişmesinin sağlanacağını, burada tesislerin faaliyete geçmesiyle 75 bin kişiye istihdam yaratılmasının öngörüldüğünü sözlerine ekledi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT