Yurttaş Hakları Derneği Başkanı Ali Peri, Suriyelilere sahip çıktığımız gibi kendi vatandaşlarımıza da aynı şekilde ev sahipliği yapmak zorunda olduğumuzu belirtti. Peri, "Kilis'ten gelenlere evimizi açmak, sahip çıkmalıyız. Onların perişan olmamaları için yanlarında olduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor. Kilis'te olayların geçici olduğunu düşünüyorum. Çok fazla sürmez" dedi.

ENGELLİLER, YAŞLILARDA DÜŞÜNÜLSÜN

Ali Peri, düzenlediği basınla sohbet toplantılarında gündemi değerlendirdi. Engellilerin bir gün değil, 365 gün hatırlanması gerektiğini belirten Peri, herkesin bir engelli adayı olduğunu söyledi. Kaldırım çalışmalarını değerlendiren Peri, "Önerim, temennim, arzum bu çalışmaların engelliler, yaşlılar, çocukların da, rahat yürüyebileceği hale getirilmesi. Bu konuda ümitliyim" dedi.

DERİNDEN YARALADI

1 Mayıs günü emniyet müdürlüğü önünde meydana gelen ve 3 polisimizin şehit olmasına neden olan terör olayıyla ilgili de konuşan Peri, "Bu olay hepimizi derinden yaraladı. Sadece Gaziantep değil son zamanlarda ülkemizin dört bir yanında olaylar var. Bu olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin içinde bulunduğu durum çözümsüz değil, ülkemiz sahipsiz değil. Ancak bizlerde sağduyulu davranmak zorundayız, o zaman bu sorunların hepsinin üstesinden geliriz" diye konuştu.

KİLİSLİ'LER ŞEHRİ TERKETTİ

'Kilis'te yaşananlar yüreğimizi sızlatıyor' diyen Peri şunları söyledi:"Son bir iki gündür Kilis'te patlamanın olmayışı, füzelerin isabet etmeyişi, sevindirici, ama bunun kalıcı olmasını istiyoruz. Kilisliler Kilis'i terkettiler, Kilis'in dışına göç etmek durumunda kaldılar. Cenabı Allah hiç bir vatandaşı yerinden yurdundan oynatmasın. Suriyeliler, perişanlık çekiyor, botlarla denizde boğuluyor. Kimse vatanını gönülü olarak terketmez. Üzerimize düşeni yapmalıyız, ülkemizde barış, sevgi, saygı, kardeşliğin hakim olmasını diliyorum."

KİLİS'TE OLAYLAR GEÇİCİ

Kilis'ten gelenlere evimizi açmak, sahip çıkmak zorunda olduğumuzu da dile getiren Peri, "Onların perişan olmamaları için yanlarında olduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor. Aynı şekilde doğudan gelenlerde var onlara da sahip çıkmak zorundayız. Suriyelilere sahip çıktığımız gibi kendi vatandaşlarımıza da aynı şekilde ev sahipliği yapmak zorundayız. Kilis'te olayların geçici olduğunu düşünüyorum. Çok fazla sürmez" dedi. Haber Merkezi