Gaziantep'te yaşayan Kilisliler, Suriye tarafından atılan roketler sebebiyle şehrin güvenliğinin kalmamasını protesto etti.
Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, 18 Ocak'tan bu yana Kilis'e düşen roketlere tepki gösterdi. Kilis Gaziantep Sivil Toplum Platformu adına açıklama yapan Emel Ünver, Kilis'te 18 Ocak'tan bu yana düşen roketler nedeniyle, şehrin güvenliğinin kalmadığını söyledi.
Kilis’e atılan roketler nedeniyle, öğrencilerin okula gidemediğini belirten Ünver, "Kilis her gün bombalar altında inliyor. 5 yıldan uzun bir süredir, 120 binden fazla Suriyeliye ev sahipliği yapan Kilis, 18 Ocak 2016 tarihinden beri bombalanıyor. Son zamanlarda gittikçe artan roketli saldırılar nedeniyle can güvenliği kalmayan şehrimize karşı, tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Biz sesimizi kamuoyuna yeterince aktaramıyoruz. Kilisliler canını, malını ve moralini kaybediyor. Üniversite sınavlarında il olarak ilk 5'e giren şehrimizde son iki aydır düzenli eğitim verilememektedir. Okul var ama öğrenci gidemiyor. Çocuklarımızın psikolojileri bozuldu. Esnaf ve çiftçimiz zor durumdadır. Kilislilerin ensar olarak sırtında taşıdığı yük son 5 aydır dayanılmaz hale gelmiştir. Türkiye Kilis halkının sesini duymalıdır. Kilis, devlet ve milletimizden bu yükü paylaşmasını beklemektedir. Kilis’in yediden yetmişe, öğrencisinden esnafına maddi ve manevi zararının karşılanmasını, eski huzuruna kavuşması için gereken ne varsa yapılmasını devletimizden talep ediyoruz" diye konuştu.
Ellerinde "Hudut namustur", "Kilis'e ses ver" pankartları taşıyan grup olaysız bir şekilde dağıldı.