Gaziantep'te bir süredir sesi çıkmayan STK'lar ses vermeye başladı. Bunun devam edeceği sinyalini veren 26 sivil toplum kuruluşunun başkan ve temsilcileri, Suriye'den atılan katyuşa roketatar mermilerinin hedefindeki Kilis'e giderek destek verdi. Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Kilis'in uğradığı saldırılara sessiz kalmamak adına kente geldiklerini belirterek, "Bizim açımızdan, Türkiye'nin de Kilis'in de Gaziantep'in de adının IŞİD ile terör ile anılması kabul edilemez bir durumdur. Bu yanlış politikaların sorumlularını protesto ediyoruz, istifaya davet ediyoruz" dedi.

26 STK'yı temsilen 50 kişilik kalabalık öğle saatlerinde Suriye tarafından gelen ve 21 kişinin öldüğü roket mermilerinin hedefindeki Kilis'e geldi. Kilis Barosu'nu ziyaret eden STK temsilcileri, kentte yaşayanlara her zaman destek olacakları mesajını verdi.

KİLİS'İN SESİ OLMAYA GELDİK

Şarklı, Kilis'in uğradığı saldırılara sessiz kalmamak adına kente geldiklerini belirterek, "18 Ocak'tan bu yana çocukların öldüğü, canların kaybedildiği Kilis'i hedef alan ama rastgele olmayan evlerini yurtlarını terk etmek zorunda kalan insanların sesi olmaya geldik. Emperyalistlerin çıkarları için uygulanan politikaların sonunda ezilen mağdur olan Türkiye'ye ve dünyaya sesini duyurmak isteyen Kilis'in sesi olmaya geldik" dedi. DHA