Kilis Valisi Süleyman Tapsız, kentin gerçek nüfusundan fazla Suriyeli olduğunu söyledi. Tapsız, bölgeyi en çok etkileyen konunun Suriye meselesi olduğunu söyledi ve "kendi nüfusundan daha fazla misafiri Kilis, misafir ediyor"dedi.

Türkiye ve Suriye'nin yüzyıllardır barış ve kardeşlik hukuku içinde ilişkileri sürdürdüğünü ifade eden Vali Tapsız, "Suriye'de 2011 yılı Mart ayından bu yana yaşanan gelişmeler uluslararası toplam tarafından da endişeyle takip ediliyor. Ülkedeki çatışmalarda 160 binin üzerinde insan yaşamın yitirdi. Bölgemiz Suriye'de yaşanan acı hadiselerden etkilendi ve etkilenmeye devam ediyor. Gerek ekonomik, gerek turizm, gerekse ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli misafirlerimizle bölgemiz tahammül isteyen bir imtihan sürecinden geçiyor. Bu zorlu süreçte her imkanımızla Suriyeli misafirlerimize destek olmaya devam ediyoruz" dedi.

YÜZ AKIMIZLA GEÇİRECEĞİZ

"Şu anda Türkiye'de 22 kampta 223 bin Suriyeli misafir ediliyor" diyen Tapsız, "Türkiye'de ki Suriyeli misafir sayımızın bu an itibarıyla 900 bin olduğu tahmin ediliyor. 90 binin üzerinde Suriyeli, Kilis'te misafir ediliyor. Kilis'in gelişmişliği açısından baktığımızda, nüfus yoğunluğu bakımından 81 ilin içerisinde 78'inci sırada. Yüz ölçümü olarak ta 80'inci sırada. Dolayısıyla yoğunluk olarak baktığımızda kendi nüfusundan daha fazla misafiri Kilis, misafir ediyor. İnşallah yüz akımızla bu süreci başarıyla geçireceğiz. Suriye'de ki bu kanlı süreç sona erdiğinde, ekonomik ve turizm ilişkisi açısından yeni bir dönemi gireceğimize ve gelecek inşallah dünden daha iyi olacak" şeklinde konuştu. DHA