Suriye'den ateşlenen bir roket, Kilis kent merkezindeki bir eve isabet etti. Yangın çıkan evde 1 kişi ölürken, 2 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Suriye'nin IŞİD kontrolündeki Cerablus kentinden ateşlenen bir Katyuşa füzesi, Kilis kent merkezinde Kazımkarabekir Paşa Mahallesi'ndeki bir eve isabet etti. Balkondan evin içerisine giren roket, evde yangına neden oldu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Evin önünde bulunan ve şarapnel parçası isabet eden 1 kişi yaşamını yitirirken, 2 kişi de yaralandı. Çevredeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, olay sonrası bölgeye çok sayıda kurtarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Mahallenin elektrik ve doğalgazı da kesildi.
Mahalle sakinleri ile bölgede güvenlik tedbirleri almak isteyen güvenlik güçleri arasında kısa süreli tartışma ve arbede yaşandı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ATTIRILDI

Kilis’e akşam saatlerinde düşen roket nedeniyle kent merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı. Kilis’e akşam saatlerinde Suriye’den atılan roket nedeniyle vatandaşların toplanması ve taşkınlık yapmasını engellemek için günlerdir kentte bulunan ve çevre illerden takviye olarak gelen polisler ile birlikte geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis, toplanmalara karşı vatandaşları uyarıyor. Resmi kurum ve kuruluşların bulunduğu bölgelerde de polis ekipleri güvenlik tedbirlerini artırdı.

ÖLÜ VE YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Suriye'den Kilis'e atılan roket sonucu ölen ve yaralananların isimleri belirlendi. Suriye'den ateşlenen roketin Kilis'in Kazım Karabekirpaşa Mahallesi'ndeki bir eve isabet etmesi sonucu Suriye uyruklu Nur Derviş (18) olay yerinde hayatını kaybederken, Suriye uyruklu Emine Aseni (36) ve Türk vatandaşı Mustafa Mutleer (31) yaralandı.