Türk Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, taşeron sistemin AK Parti hükümetinin icadı olduğunu savunarak, bunun gençlerin geleceklerinin çalındığını anlamına geldiğini söyledi. Türk Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, temsilcileri ve üyeleri ile bir araya gelmek üzere Gaziantep'e geldi. Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi'nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koncuk, Kilis'te endişe verici gelişmelerin yaşandığını söyledi.

ENDİŞE VERİYOR

Kilis'e art arda düşen roketler nedeniyle halkın endişeli olduğunu belirten Koncuk, şöyle dedi: "Kilis'te gerçekten kötü, endişe verici günler yaşanıyor. Kilis, Gaziantep'in kadim dostudur. Kilis ve Gaziantep ayrı ayrı iller de olsa; hem geçmiş de, hem bugün de beraberliği olan yerlerdir. Gaziantep'te olup da Kilis'te yaşananları görmezden gelmek mümkün değildir. Ben Kilisli vatandaşlarımızın bu endişelerini doğru bir endişe olarak görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, sınırlarımız içerisindeki herhangi bir yerleşim bölgesine roket atılmasına, bombalanmasına göz yummaması gerektiğini düşünüyorum. En sert bir şekilde cevap verilmesi gerekmektedir."

TAŞERON KADROLAR

Taşeron işçilerin kadroya alınacağı haberlerine değinen Koncuk, sistemin AK Parti hükümetinin icadı olduğunu savunarak, şunları söyledi: "Taşeron konusu gündemde olan bir konu. Sayın Başbakan taşeron çalışanlarının kadroya alınacağını grup konuşmasında ilan etti. Son 14 yılda, esasen AKP iktidarının icadıdır taşeron sistem. Çünkü Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarından hemen önce 2002 yılında bu ülkede kamuda 20 bin işçi çalışıyordu. Aradan geçen 14 yılda sadece kamuda 20 binden 720 bine çıkmış. Bunu çıkaranlar belli. Belediyeleri dahil ettiğimizde bu taşeron sayısı bir milyon 50 bini buluyor. Özel sektörü de ilave ettiğinizde 2 milyonu aşan sayıda Türkiye'de taşeron çalışan var her alanda. Bu ne demektir? Bu ülkenin evlatları, gençleri adeta sömürülüyor demektir. Taşeron patronlarının kucağına atılmış demektir. Birilerinin zengin olması adına bu memleket evlatlarının geleceğinin çalınması demektir taşeronluk" dedi. DHA