CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gaziantep ziyaretinde yaşanan olumsuz gelişmelerin eleştirisi sürüyor. Sanayicilerle yapılan toplantıda ve basın toplantısında Milletvekili Mehmet Şeker'in hem masada olmayışı, hem de ayakta kalmasının sebebi ve genel başkanın ilgisiz kalışının yankıları büyük oldu.

Konuyla ilgili durum değerlendirmesi yapan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, ayakta kalmasının izahını yaparak "Orada belli sayıda sandalye vardı. Mehmet Gökdağ da benim gibi ayakta kaldı. Biz siyaset yapıyoruz, şehrin sorunlarıyla ülkenin sorunlarıyla ilgileniyoruz. Biz koltuk mücadelesi yapmıyoruz" dedi. Partinin duayenlerinden eski belediye başkanı Esat Kaya Turgay ise yaşananları ayıpladı ve "Herşeyden önce bu bir saygısızlıktır"dedi. Eski Milletvekili Yaşar Ağyüz, de konuyla ilgili konuşarak, "Oradaki insanların bizim örf, adet, geleneğimize uygun bir davranış biçimi göstermeleri gerekirdi" derken, Ali İhsan Sofuoğlu ise, "Eksiklik varsa ev sahibine sormak lazım. Eğer ben ayakta kaldıysam beni ayakta bırakan Ekici değil ev sahibidir" şeklinde konuştu. Tüm bunlara karşın eski Milletvekili Akif Ekici yaptığı konuşmada "program genel merkezliydi. Ben ev sahipliği yaptım sadece" dedi. Akif Ekici ise, "Genel Başkan bana programı hazırlayın talimatı verdi. Bu program Gaziantep'in dışında 13 vilayette yapılacak. Mehmet Bey için sandalye istedim, ancak toplantı başladığı için arada unutuldu. Art niyet yok" dedi.

ŞEKER: KOLTUK MÜCADELESİ YAPMIYORUZ

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, salonda belirli sayıda sandalye olduğunu, oturdun oturmadın konusunun kendisi için önemi olmadığını söyledi. Şeker, "Benim her zaman her yerde benden büyüklere saygım vardır. Orada oturan Akif Bey değil, dışarıdan dinlemeye gelen biri olsa bile ben yer veririm. Benim için bir sıkıntı yok. Orada belli sandalye vardı. Mehmet Gökdağ da ayaktaydı. O da oturmadı. Oturdun oturmadın bunlar önemli değil. Biz siyaset yapıyoruz, şehrin sorunlarıyla ülkenin sorunlarıyla ilgileniyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Biz koltuk mücadelesi yapmıyoruz" dedi.

HALKIN SEVGİSİNİ HİÇ BİR KOLTUĞA DEĞİŞMEM

"Herkes herşeyin farkında. Biz halkın yanındayız, halka güveniyoruz, onun desteğini aldık" diyen Şeker, "Doktorluk yaptığım dönemden, belediye başkan adayı olduğum döneme ve bugün halk benim yanımda. Halkın ciddi desteğini aldım, sevgisini aldım ve alıyorum. Bunu da hiç bir mevki, makam, koltukla değişmem. Bizim için koltukta oturmaydı, oturmamaydı önemli değil. Genel başkana yakın olma olmama diye bir şey benim için söz konusu değil. Biz halkın yanındayız, halkın sorunlarıyla ilgileniyoruz, onlarla içiçeyiz. Önemli olan siyasette bunu sağlayabilmek. Kimseye bir kırgınlık ve kızgınlığım yok" diye konuştu.

MEHMET ŞEKER'E YAPILAN SAYGISIZLIK

Gaziantep eski Belediye Başkanı Esat Kaya Turgay, Mehmet Şeker'in ayakta bekletilmesi ile ilgili herşeyden önce bunun bir saygısızlık olduğunu söyledi. Esat Kaya Turgay, bir milletvekiline toplumun her kesimi, parti içi muhalefette olsa herkesin saygı göstermek zorunda olduğunu belirterek, "Doğrusu şu. Politikada insanlar birbiriyle konuşmayabilir, ama karşı karşıya geldiklerinde toplum içinde saygı göstermek zorundadır. Makamından, mevkiinden dolayı saygı göstermek lazım. Mehmet Şeker'e yapılan saygısızlıktır. Bu toplantının niçin, kim tarafından organize edildiğini bilmiyorum. Banada çağrıda bulunmadılar. Kim organize etti, niçin organize etti bilmiyorum. Bence özel bazı ilişkiler. Elbette çok yanlış. Bir kere genel başkanın Gaziantep'e niçin geldiğini belirtmesi deklere etmesi gerekir. Tamam sanayicilerle toplantı için geldi ama niye Gaziantep, niye Urfa değil? Sayın genel başkan iyi niyetli, bu iyi niyetini ters kullananlar var" dedi.

ÖRF, ADETLERİMİZE UYGUN DAVRANIŞ GÖSTERMELİYDİLER

Şahinbey Belediyesi eski Başkanı Yaşar Ağyüz, bu işin milletvekilinin şahsından ziyade, girdiği ortamda gösterilecek ilgi ile bağlantılı olduğunu söyledi. Ağyüz, "Yani oradaki insanların bizim örf, adet, geleneğimize uygun bir davranış biçimi göstermeleri gerekirdi. Bunu milletvekilinin şahsına bağlamak gerçek dışı olur. Ben öyle bakıyorum. Kişiselleştirilmeden, makama olan sevgi, saygının gereği gösterilmelidir her ortamda. Ama ben o ortamı bilmediğim için bulunmadığım içinde tam da bir gözlem yapamıyorum" dedi.

EV SAHİBİNE SORMAK LAZIM

Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ali İhsan Sofuoğlu da, eksiklik varsa bunu ev sahibine sormak gerektiğini söyledi. Sofuoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun yanında yer olmayabilir ama üç, beş sandalye atılıp Sayın Şeker oraya oturabilirdi. Mesele Akif Bey niye oturuyor değil. Sonuçta Akif Bey de eski bir milletvekili. Mehmet Bey niye orada ayakta duruyor, kendi tercihi mi bilemiyorum. Ama bir sandalye getirilmesi ev sahibinin sorunu. Erken gelen oturduysa, bir şey diyemem ama çok abartılmaması lazım. Eksiklik varsa ev sahibine sormak lazım. Eğer ben ayakta kaldıysam beni ayakta bırakan Ekici değil ev sahibidir. Kasıtlı bir şey yok, ben bir kasıt olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

Akif Ekici ise bu programı hazırlaması için genel başkanın kendisine talimat verdiğiğini, bu programın Gaziantep'in yanısıra, Bursa, Kocaeli, Kayseri, Konya, İstanbul, Ankara, İzmir gibi 13 ilde daha yapılacağını belirtti. Ekici, Şeker'in ayakta kalmasıyla ilgili de, "Mehmet Beye sandalye istedim. Ancak zaman darlığı nedeniyle toplantı hemen başladığı için arada unutuldu. Kasıt yok, art niyet yok" dedi.

Meral KINACILAR