CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Herkes biliyor ama dertleri şu: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bunu öğrenmesin. IŞİD petrol satıyor günde 2 milyon dolarlık. Kime satıyor bunu ? Ankara'da İstanbul’da Gaziantep’te IŞİD’e eleman devşiren ofisleri var" iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "IŞİD’in oat koşturması doğru bir şey mi? Terör ister IŞİD’den ister PKK’dan gelsin teröre karşı direnmemiz gerekiyor. Bizim önerimizde yabancı asker, işgal, tampon bölge, uçuşa yasak bölge yok. biz insani amaçlarla gidelim diyoruz. IŞİD'e destek vermeyin' dedik Ahmet Bey çıkıp 'Bu söylemek vatan hainliğidir' dedi. IŞİD’e destek verdiklerini bütün dünya biliyor. Belge mi istiyorsun sen işte silahları götüren şoförlerin ve savcıların ifadeleri. Belge mi istiyorsun Ahmet Davutoğlu al sana belge. Cumhuriyet Başsavcılığı Adana. Savcının ifadesi. Terör örgütlerine silah gönderildiğine dair. Başka resmi bir belge de silahları götüren şoförlerin ifadeleri. Hangi belgeden bahsediyorsun. 'Belgeleri göstermezsen vatana ihanet ediyorsun' demiştin. Sevgili Ahmet Bey kim vatanına ihanet ediyor. 'Biz TIR’larla insani yardım götürüyoruz' dediler. Türkmenler de 'Biz hiçbir şey almadık' diyorlar" dedi.


"IŞİD'E ELEMAN DEVŞİREN OFİSLERİ VAR"

Kılıçdaroğlu, "Herkes biliyor ama dertleri şu: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bunu öğrenmesin. IŞİD petrol satıyor günde 2 milyon dolarlık. Kime satıyor bunu ? Ankara'da İstanbul’da Gaziantep’te IŞİD’e eleman devşiren ofisleri var. Konya Müftüsü şöyle diyor Ali Akpınar 4 gün önce: 'Konya’dan 100 kişi gidip IŞİD’e katıldı. Bombalama oldu bunlardan 10-15’i öldü.' Bu militanlar giderken sen bir yerlerden armut mu topluyordun. IŞİD’in hücreleri de var. Toplanıyorlar cenaze namazı kılıyorlar, üniversitede öğrencilere saldırıyorlar. Yurtdışından gelip IŞİD’e katılanlar var. Bunların kendileri anlatıyorlar zaten. Biden’ın açıklamaları var en son. Özel bir görüşme olduğu için özür diledi. Yalan olduğu için dilemedi. IŞİD’e açıkça bu hükümetin desteği var" dedi. DHA