Millete soralım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Suriyeliler'i hangi gerekçe ile vatandaşlığa alıyorsun! TOKİ konutlarını vereceğim diyorsun, kardeşim Suriye'de yakılan yıkılan evler var onları yapalım! İlla diyorsan ki biz bunu yapacağız: Sen düne kadar milli irade diyordun, gel şunu millete soralım, hodri meydan!" dedi. Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin vatandaşlığa alınmasıyla Gaziantep'in de tehlikeye gireceği mesajını verdi.

HANGİ GEREKÇE İLE VATANDAŞ YAPIYORSUN

Kılıçdaroğlu, "Ne diyorlardı Emevi Camii'nde namaz kılacağız dediler. 3 saatte Şam'ı alırız dediler. 3 milyon Suriyeli mülteci geldi! Suriyeliler'i hangi gerekçe ile vatandaşlığa alıyorsun! 6 milyon insan işsiz. 17 milyon fakirimiz var. 400 bin Suriyeli Şanlıurfa'da yaşıyor! Gaziantep, eğer önlem alınmazsa çok daha büyük tehlike ile karşılaşabilir. Kilis'in nüfusu 106 bin Suriyeli nüfusu 116 bin. Bu açıklama ile Avrupa ile derin bir oh çekti, nasıl olsa Türkiye bunları kabul etti. Avrupa 500 kişiyi almıyor biz 78 milyon 3 milyon kişiyi alıyoruz. Ben avrupa'ya gittiğimde Suriye politikasını sordular. Cenevre görüşmelerini sonlandırın, savaş sonrası elinizi cebinize atacaksınız ki Suriyeli vatandaşlarımız geri dönsün! Eğer bunları alırsanız Türkiye'nin genleriyle oynanıyor! Güvenlik riski var! Kimin terörist kimin masum olduğunu kimse bilmiyor. Böyle bir açıklamayı yapmak için aklını peynir ekmekle yemesi gerekiyor. Hatay'da bomba yaparken havaya uçtular. İstanbul Fatih'te durum ortada. Büyük kentlerde gettolar oluşacak bu gerilimlere neden olacak! Geçen gün Konya'da oldu, Şanlıurfa'da oldu! Eğer bütün bunları yeni bir rejim kurgulamak için yapıyorlarsa bu da Türkiye'ye ihanettir. Başkanlığı getireceğiz bize oy verecekler diye bunu yapıyorlarsa bu ihanettir. Suriyeli kardeşlerimizle elbette ilgileneceğiz!"

'GEL MİLLETE SORALIM'

TOKİ konutlarını vereceğim diyorsun, kardeşim Suriye'de yakılan yıkılan evler var onları yapalım! İlla diyorsan ki biz bunu yapacağız: Sen düne kadar milli irade diyordun, gel şunu millete soralım, hodri meydan! Vatandaş Suriyeli'ye kızıyor. Ona niye kızıyorsun, savaştan kaçmış bu millet. Onu buraya getiren kim, kardeşi kardeşe kırdıran kim! Ben ne diyorum; Suriye savaşını bitireceğiz. Suriyeliler baba topraklarına geri dönecektir." DHA