CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe'nin Facebook ve Twitter paylaşımlarında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerini meclis gündemine taşıdı.

Şeker, ilçe milli eğitim müdürünün ideolojik amaç taşıyan siyasi içerikli Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Genel Başkanı’na hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğunu iddia ederek, ilçe milli eğitim müdürünün sosyal paylaşımları hakkında Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Şeker, Bakan’a şu soruları yöneltti:"Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kişisel facebook ve twitter sayfalarındaki paylaşımları konusunda bir inceleme başlatılmış mıdır? Başlatıldı ise ne aşamadadır, başlatılmadı ise sebebi nedir? Eğitim başarısı sıralamasında sonlarda yer alan Gaziantep’in en büyük ilçelerinden biri olan Şahinbey’in Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten bir şahsın, eğitim başarısını ve kalitesini artırmak yerine daha çok siyasi propagandaya dönük çalışmalar yapması karşısında ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz? Beğenmediği siyasi yorumlar yapan, paylaşımlarda bulunan kişilere “görevini bırak, ondan sonra siyaset yap” diyen Hükûmet aynı tavrı Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne de gösterecek midir?" Bülten