CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtmak için geldiği şehrimizde yaptığı konuşmada, adaylara övgü yağdırırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ise sert çıktı. Kılıçdaroğlu, "Başbakan Erdoğan'ın Mustafa Sarıgül'ün "yolsuzluk dosyası"nı açıklamasını istemesiyle ilgili bir soruya, "Bir Başbakan şantaj yapmaz. Şantaj yapıyorsa ona Başbakan denmez. Elinde yolsuzluk dosyaları var da 11 yıl niye tuttun? Demek ki ortağısın" diye cevap verdi.

ÇOŞKULU KALABALIK

Havaalanında kalabalık bir partili tarafından karşılanan CHP Lideri, sevgi gösterileri arasında Şato Restaurant'taki aday tanıtım toplantısına katıldı. 'Başbakan Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'i Türkiye'nin incisi haline getireceklerini söyledi. Gaziantepli işadamlarının Ortadoğu'ya ve dünyaya meydan okuduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Ancak şimdi onların kapıları kapalı. Suriye'ye, Irak'a Mısır'a gidemiyorlar. Ortadoğu'da kan akarken ne işimiz var bizim?" dedi.

KILIÇDAROĞLU A TAKIMIYLA GELDİ

Tarifeli uçakla Gaziantep'e gelen Kılıçdaroğlu'nu havalanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Şeker, Ali Serindağ, CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici, ilçe belediye başkan adayları, İl Başkanı Mehmet Gökdağ, ilçe başkanları ve kalabalık bir partili grubu karşıladı. Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Saniye Gül Barut, CHP PM üyesi Faruk Demir, de eşlik etti. Kendisini karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşan Kılıçdaroğlu, "Seçimde çok çalışmanızı bekliyorum. Ev ev Gezin, kapı kapı dolaşın" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, TÜSİAD ile ilgili sözlerine ilişkin, "Amacını aşan bir söz. Bu ülkede hiç kimse bir başkasını ihanetle suçlayamaz. Vatanseverlik hiç kimsenin tekelinde değildir" dedi.

SALONA SIĞMADILAR

CHP Gaziantep Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımı havanın yağışlı olması nedeniyle Demokrasi Meydanı yerine Şato Restaurant'ta yapıldı. Büyük katılımın olduğu aday tanıtım toplantısında partililer salona sığmadı. Sık sık 'Başbakan Kılıçdaroğlu' sloganları atılırken, Yavuzeli'nden gelen partili grubu Kılıçdaroğlu'nun konuşması boyunca, 'Yavuzeli seninle gurur duyuyor' sloganlarını sürdürdü.

ADRES BELLİ, CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, haremileri indirip bağımsız ve onurlu Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracaklarını söyledi.Kılıçdaroğlu,"Mücadeleyi seviyoruz, çünkü biz halkımızı seviyoruz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli. 30 Mart bizim demokrasi tarihimiz açısından önemli bir süreç. Her yurttaşımızın şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor. Her annenin düşünmesi gerekiyor. Benim oğlum niye işsiz diye? Atanamayan öğretmenlerin düşünmesi gerek. Sanayici, esnafın düşünmesi gerek. Niye bu dolar bu kadar yükseldi diye. Neden esnaf doğru dürüst gelir elde edemiyor? Sanayiciler dolar aldı başını gidiyor, neden sesiniz çıkmıyor? Hepsinin nedenini biliyoruz. Sesi çıkan bir Türkiye istiyoruz. Bunun yolu belli. Adres neresi? Ayrıştıran değil birleştiren bir parti. Adres belli, adres CHP" diye konuştu.

KİM DARBE YAPTI SÖYLE?

'Önümüzdeki süreci hep beraber görüyoruz, yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir başbakan bugüne kadar yolsuzluk yapanları savunmadı' diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:"Al dosyaları gel, şak şak şak önüme koy. ben de diyeyim ki çok mahcup oldum. Gelebilir mi? Gelemez. Gelmesi için alnının temiz olması lazım. İlk kez rüşvet yiyenlerin yanında kapı gibi duran bir Başbakan var. Rüşvetten yolsuzluktan beslenen bir Başbakan olmaz. Yolsuzluğu ispat ediyor. Başbakan gözlerin kör mü? Görmüyor musun? Kutulardan para çıktı. Görmüyor musun? Yatak odalarındaki kasalardan milyon dolarlar çıktı. Görmüyor musun? Darbe yapıldı diyor. CHP olarak her türlü darbeye karşıyız. Kim darbe yaptı söyle.Sayın Erdoğan sözünün arkasında duruyormusun, adam gibi adammısın. Yiğit adammısın. Senin istediğin kanalda, senin istediğin gazetecilerin olduğu yerde konuşalım. Al dosyaları gel, şak şak şak önüme koy ben de diyeyim ki çok mahcup oldum. Gelebilir mi? Gelemez. Gelmesi için alnının temiz olması lazım. Kul hakkı yememesi lazım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yememesi lazım."

MAL VARLIĞIM ORTADA

'Devlet memuriyetine girdiği tarihten bu yana benim mal varlığının ortada' diyen Kılıçdaroğlu, "Gelemez, gelmesi için adam olması lazım, alnının temiz olması lazım, kul hakkı yememesi lazım, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yememesi lazım. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet sitesine koydum. Hiçbir zaman yoksulluk edebiyatı yapmadım. Kazandığım tüm mal varlığını ilan ettim çünkü hepsi alnımın teriydi. Devlet memuriyetine girdiğim 1971 tarihten emekli olan kadar elde ettiğim gelir meydanda. Onunki gizli kapaklı. Benim çocuklarımın gemicikleri yok. Onun çocuklarınınkinin sayısı belli değil. Diyor ki; 'senin hakkında dosyalar var açıklayacağım' diyor. Açıklayacaksın, açıklamazsan namertsin Recep Tayyip Erdoğan. Geçmişte şu veya bu partiye oy vermiş yurttaşlar olabilir, ama şimdi yetimin hakkını koruma, kul hakkı yiyenlerden hesap sorma zamanıdır. Onun için beraber olacağız, güçlerimizi birleştireceğiz. Aydınlık ve güzel Türkiye'yi kurmak için yola çıktık. Herkesin aşı, işi olsun, anneler huzurlu olsun, evde tencere kaynasın, çöpten kağıt toplayan, sokakta dilenen çocuklar olmasın" diye konuştu.

GAZİANTEP TÜRKİYE'NİN İNCİSİ YAPACAĞIZ

Gaziantep'in Kurtuluş savaşı tarihinde çok önemli bir il olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Unutmadığımız güzel bir türkü var: Vurun Antepliler namus günüdür. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyun. O yüzden diyorum Vurun Antepliler vurun namus günüdür. Suriye'de müslüman kanı akıyorsa bundan rahatsızlık duyuyoruz. Antepli iş adamları eli öpülesi işadamlarıdır. Ortadoğu'ya ve dünyaya meydan okuyorlar. Üretiyorlar ürettiklerini satıyorlar. Şimdi onların kapıları kapalı. Suriye'ye, Irak'a Mısır'a gidemiyorlar. Ortadoğu'da kan akarken ne işimiz var bizim? Kardeşin eline silah veriyoruz git kardeşini öldür diye. Antep çok güzel bir kent. Üniversiteler kenti, sanayi kenti, turizm kenti, emek kenti. Gaziantep'i Türkiye'nin incisi haline getirmeliyiz" dedi.

PARAYI VERELİM, MİLLETİN YAKASINDAN DÜŞ

Kılıçdaroğlu, salondaki bir partilinin elindeki 'aman ha hırsız var' yazılı dövizi okudu, sonra da Erdoğan'ın kendisini eleştirirken bir sürü unvan taktığını anlatarak şunları kaydetti:"Sağ olsun. İşçi Kemal dedi, gurur duyarım. Esnaf Kemal, Çiftçi Kemal dedi. Hangi ünvanı verirsen eyvallah. Ama kimse bana 'sen kul hakkı yiyorsun' diyemez. Alnını karışlarım onun. Ama ona ne diyorlar. Allah kimseyi yere bakar hale getirmesin. Bu para merakı nereden geliyor. Gözünüz kaç lira ile doyacak sizin. Vallahi kampanya açacağım. Bu parayı verelim, milletin yakasından düş artık. Ak Parti'ye oy verenlere de sesleniyorum. Artık yeter, bunlar yakamızdan düşsün, 'yeter artık' diyelim. Temiz siyasetin, güzel siyasetin, halka hesap veren siyasetin, herkesin barış içinde yaşadığın Türkiye'nin, annenin huzur içinde çocuklarını okula gönderdiği Türkiye'nin yolunu açalım. Ayaz Bebek açlıktan ölmesin. Her ailenin güvencesi olsun. Bunun yolu bellidir. Temiz, ahlaklı siyasetin, ahlakın yüceldiği siyasetten yolu CHP'dir. Adalet çok önemli kavramdır. Adalet bütün dinlerin, bütün inançların ortak alanıdır. Adaleti sağlamak zorundayız. Eğer adalet bozulursa o ülkenin düzeni, huzuru bozulur. Hukukun üstünlüğünü söylüyoruz, kışın ortasında yolsuzluğu soruşturan polisleri, savcıları sürüyorsunuz. Hiç düşünmüyor musun aileleri çocukları var ne olacak bu aileler diye. Düşünmüyorlar. O zaman biz düşüneceğiz, haramilerin saltanatını yıkacağız."

EKİCİ'Yİ ÖVDÜ

Ekici'ye övgüler yağdıran Kılıçdaroğlu, "Akif Ekici kendisi ispatlamış, sanayicilik konusunda rüştünü ıspatlamış arkadaş. O Antep için çalışacak. Belediye başkanı olursa gelir-gider konusunda halka hesap vereceğini söylüyor. Vatandaşa hesap vermek namuslu bir görevdir. Çocukları, yandaşları için de Antepliler için çalışacak. Bütün Anteplileri kucaklayacak" dedi.

VİLLA İÇİN VALİ'Yİ SÜRDÜLER

Urfa Valisi'nin villa talebine karşı çıktığı için sürüldüğü anlatan Kılıçdağlu konuşmasını şöyle noktaladı:"Urla'da birinci derece SİT alanı, kazmayı vursan tarihi eser çıkıyor. Bir müteahhit arıyor. Sayın Başbakan demiyor. Abi diyor. 'Villa yaptıracağım, vali engel oldu' diyor. Ne oldu o valiye? Sürüldü. Sonra ne oldu? Orada villa sahibi oldu. Bu villaların parasını sen mi ödedin? Birisi mi verdi? Çık da bir açıkla bakalım. Gençler Erdoğan'ın sloganını atıyor. Hırsızlık oğuldan babaya geçmez, babadan oğula geçer. Ne diyelim. Allah kimsenin yüzünü yere bakar hale getirmesin. Benim merak ettiğim bir şey var, bu para merakı nerden geliyor? Gözünüz kaç lirayla doyacak sizin? Emin olun kendisine teklifte bulundum ve dedim ki; yolsuzluk yapmadan, rüşvet yemeden, yolsuzluk yapan rüşvet yiyenden hesap soracaksan ve bunun için karnın doyması için kaç paraya ihtiyaç var söyle kampanya açacağım al o parayı milletin yakasından düş. Polisi, savcıyı sürüyor. Kışın günü bunların okulda okuyan çocukları var mı, yok, bunlar ne yapar demiyor. Bıktık artık deyin, yeter deyin, yeter deyin, yeter deyin. Temiz ve güzel siyasetin yolunu açalım. Herkesin barış içinde yaşadığı bir Türkiye'nin yolunu açalım. Ayaz Bebek açlıktan ölmesin. Her ailenin güvencesi olsun. Bunun yolu da temiz ve ahlaklı siyasettir. Onun yolu da CHP'dir. Gelin CHP'de gücümüzü birleştirelim."

YAN GELİP YATMA YOK

Aday tanıtım toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Av. Mehmet Gökdağ, 'haremileri indirmeye hazırmısınız' diye başladığı konuşmasında şunları söyledi:"Bu kolay olmayacak. 30 Mart'a kadar kapı kapı dolaşacağız. Yan gelip yatma yok. Ben il başkanlığına Gaziantep'in kalelerini fetheden il başkanı olmak istiyorum diye söz vermiştim. Söz veriyor musunuz? Bu haremileri indirip yiğit lider Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakan yapmaya?" dedi. Salondakiler, 'Evet ve Başbakan Kılıçdaroğlu' diye slogan attı.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK OLACAK

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici de, Gaziantep'in ürettiğini, ancak ürettiğinin adaletli paşlaşılamadığını belirrterek, "Adaletli paylaşım istiyoruz. Üç-beş yandaşa değil, halkın eşit şekilde paylaşacağı bir belediyecilik yapacak tek partiyiz. Gaziantep halkı sağlıklı ve ucuz su içmiyor. Ciddi projelerimizle geliyoruz.İnsanlarımızın yüzü gülecek. Kapımız herkese açık olacak. Belediye başkanı olduğumuzda halka belediyenin gelir ve giderini her ay açık şekilde duyuracağız. Yolumuz açık, kazamız mübarek olsun" dedi.

KILIÇDAROĞLU, ADAYLARLA EL ELE

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda partisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Akif Ekici, Şahinbey adayı Mustafa Aslan, Şehitkamil adayı Fethi Albayram, Nizip adayı Önder Alkurt, İslahiye adayı Mustafa Köse, Karkamış adayı Metin Göğebakan, Oğuzeli adayı Ufuk Maraş, Araban adayı Hüseyin Kılıç, Yavuzeli adayı Ali Sakar ve Nurdağı Süleyman Bozkurt'u tanıttı. Kılıçdaroğlu daha sonra Akif Ekici'nin seçim bürosunun açılışına katıldı.

BAŞBAKAN ŞANTAJ YAPMAZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başbakan Erdoğan'ın Mustafa Sarıgül'ün "yolsuzluk dosyası"nı açıklamasını istemesiyle ilgili bir soruya, "Bir Başbakan şantaj yapmaz. Şantaj yapıyorsa ona Başbakan denmez. Elinde yolsuzluk dosyaları var da 11 yıl niye tuttun? Demek ki ortağısın" diye cevap verdi.

AMAÇ YARGIYI ELE GEÇİRMEK

HSYK düzenlemesi ve Anayasa Değişikliği konusunda Ak Parti'nin samimi davrandığına inanmadığını, daha önce kendilerine teklifi geri çekin, HSYK ile ilgili düzenlemeleri yapalım dediklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu tekliflerine hayır dendiğini belirterek, "Yargıyı ele geçirmek istediğini de biliyorum, yargıyı kendi emri altına almayı, kendi arzu ettiği biçimde şekillendirme amacı olduğunu da biliyorum. Ama bunlar, muhalefet yapan vekillere kaba güç uygulanması sonucunu doğurmaz" dedi.

Başbakan'ı devleti kendi çıkarı için kullanmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, havuzlu villa için valiyi feda eden bir Başbakan'a sahip olduğumuzu dile getirerek, "Vali itiraz etti yasal görevini yaptı diye havuzlu villaya valiyi satacak. Kendi valisini satan kişiye dünyanın hiçbir yerinde başbakan denmez. Onun adı çıkarcıdır" dedi.

ERDOĞAN PANİKTE

Kılıçdaroğlu, bakanlar hakkındaki fezlekelerle ilgili bir soru üzerine de, fezlekelerin bir an önce Parlamentoya gelmesi gerektiğini belirterek, "Seçim sonrasına ertelemeyi düşünüyorlar. Fezlekelerin bir an önce parlamentoya gelmesi, görüşülmesi, ilgili bakanların da Yüce Divan'a gitmesi gerekiyor. Bazı bakanlar, itiraflarına yeni itiraflar ekleyebilirler. Erdoğan'ın bu işin baş sorumlusu olduğunu söyleyebilirler, Erdoğan'ın paniği de bundan kaynaklanıyor. Meşruiyeti sorgulanan bir hükümetle karşı karşıyız. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu kapatmak isteyen bir partiyle ne yapacağız biz? Silah kaçakçılığı yapan, devletin en saygın kurumuna silah kaçakçılığı yaptırtan bir başbakana ne söylenir? Çocuklarının hesabını veremeyen, hukuk sistemini kendi çocuklarına göre oluşturmaya çalışan bir başbakana ne diyeceksiniz? Çocuğunun başında olduğu TÜRGEV rüşvetin merkezidir. TÜRGEV, bütün kayıtlarını kamuoyuna açsın, bütün kayıtlarını. Başbakan kasetlerden söz ediyor, internete girmiyor mu başbakan, dünya kadar konuşma var" diye konuştu.

SEN BAŞBAKANSIN

Başbakan'ın Sarıgül ile ilgili kendisine pazar gününe kadar süre tanımasıyla ilgili soru üzerine de Kılıçdaroğlu, "Bir Başbakan şantaj yapmaz. Şantaj yapıyorsa ona başbakan denmez. Elinde yolsuzluk dosyaları var da 11 yıl niye tuttun? Demek ki ortağısın. Sıkışınca muhbir olarak ortaya çıkıyor, muhbir başbakan portresi çıktı şimdi karşımıza. Bana süre veriyormuş, ne süresi veriyor, başbakansan çıkarsın açıklarsın. Benimle ilgili iddialarda bulundu; al dosyaları gel. Hırsızlar cesur olmaz. Yürekli olmaz. Hırsızdan adam çıkmaz. Bir ülkenin başbakanı ona hamilik yapıyorsa ona da başbakan denmez. Gönder müfettişlerini, gönder elemanlarını her şeyi ortaya koysunlar. Yargıç, savcı niye bizi inceliyor diye özel bir suçlama yapmadık. Hesap vermeyi olağan bir görev kabul ettik. Çık televizyonun karşısına sen başbakansın. Dosyaları alırsın, televizyon kanalında teker teker koyarsın, niye cesaret edemiyor?" şeklinde konuştu.

VATAN HAİNİ KİM?

Kılıçdaroğlu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da doğrudan yolsuzluk olayına müdahale ettiğini savunarak, "Adalet bakanı telefon ediyor. O dosyayı o savcıdan al, sen bak o dosyaya diyor. Bu doğrudan soruşturmaya müdahaledir. Ar damarı çatlamış insanlara ne söyleyebilirsiniz. Bir ülkede hukuk olmazsa, o ülkeye yatırımcı gelmez. Vatan hainliği ile suçlamak amacını çok çok aşan bir cümledir. Vatanseverlik Erdoğan'ın tekelinde değildir. Vatan haini olarak suçlanacak birisi varsa tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler vatan hainidir. Rüşvet ve yolsuzluk dosyalarını kapatanlar vatan hainidir" dedi.

Meral KINACILAR