Şehitkamil Kongre Merkezinde Memur-Sen tarafından organize edilen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Neden Evet Demeliyiz" adlı konferansta konuşan Abdulhamit Gül, şunları söyledi:"Mevcut sistem, çift başlılığı öngören bir sistem. Başbakan başka cumhurbaşkanı başka bir şey derse kriz çıkacak. Bunun örneklerini tarihimizde gördük. Ama CHP anlamıyor. Sayın Kılıçdaroğlu 'Parlamenter sistemi asla yedirtmeyiz, taviz vermeyiz' diyor ama aslında AK Parti getirdiği için tavrı 'istemezük' şeklinde oluyor. Okusaydın sen de 'Evet' derdin. Peki CHP ve HDP ne diyor, 'Eski sisteme geçelim.' Niye? Çünkü cumhurbaşkanını halk seçtiği zaman Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı oluyor. Dertleri o, halktan korkuyorlar."

Gül, "Tek adam sistemi geliyor" yönündeki eleştirilere değinerek, "Böyle birşey yok. Biz bu sistemi Erdoğan için değil, her doğan için istiyoruz." dedi.

ALMAN TELEVİZYONUNA TEPKİ

Bir Alman televizyonunun yaptığı programda "Türkiye'ye diktatörlük geliyor" şeklinde yayınlar yaptığını anlatan Gül, şöyle devam etti:"Bunlar yalan yanlış kampanya yapıyor, tıpkı Kılıçdaroğlu gibi. Daha geçen gün, Kılıçdaroğlu diktatör dedi ve ben de cumhurbaşkanına hakaretten dava açtım. Şimdi çift başlı dönemde de diktatör diyorsun, çift başlılığın biteceği döneme de diyorsun. Bu nasıl olacak? 'Milli iradeden başka hiç bir güç tanımam' diyen birine diktatör demek insanlığa yakışmaz. Bu adam 15 Temmuz'da ortadaydı, hepimiz gördük. O tarihte ortada olmayan, hangi delikte olduğu belli olmayan siyasetçiler çıksın ortaya. Diktatör diyorsunuz ama 10 yıl sınırı var. Bu nasıl tek adamlık?" Gül, yeni sistemin dünyaya model olacak bir sistem olduğunu sözlerine ekledi. (AA)