CHP Gaziantep Milletvekili aday adayları, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa programına katıldı. Kılıçdaroğlu’nun kaldığı otele giden aday adayları önce CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ardından da Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Milletvekili adaylarının üyelerle ön seçimle belirlenmesini isteyen aday adayları, kontenjan istemediklerinin de ısrarla altını çizdi. Gürsel Tekin’in, “Kontenjan olmayacak zaten 2 tane Milletvekiliniz var” dediği, Kılıçdaroğlu’nun ise, “Tamam üyelerle ön seçim yapılacak, kontenjanda yok, ancak o zaman sizden en az 5 Milletvekili istiyorum” dediği öğrenildi.

Aday adaylarıyla birlikte ilçe başkanları Kılıçdaroğlu’na üyelerle ön seçim ve kontenjan istemediklerine dair dilekçe sundu.

ADAY ADAYLARI MUTLU DÖNDÜ

Şanlıurfa’dan mutlu dönen aday adayları sevinçlerini sosyal medyada paylaştı. Aday adaylarından Av. Deniz Kurtoğlu, “Örgütsel irade adına, partimizin yetkili birimlerinden, Gaziantep için örgütsel iradenin tek belirleyici güç olacağı, herhangi bir kota ve kontenjan uygulamasının yapılmayacağı sözünü aldık!

Parti içi demokrasinin ve örgütsel iradenin hakim olması noktasında mücadele yürütüp emek harcayan tüm ilçe başkanlarımıza, örgütün sesine kulak veren il yöneticilerimize, belediye meclis üyelerimize, kurultay delegelerimize, disiplin kurulu ile genç ve kadın yoldaşlarımıza, mahallelerde bizler adına mücadele yürüten sevgili muhtarlarımıza ve herşeyin ötesinde vefakar parti emekçilerimize canı yürekten teşekkür ediyoruz!

Yaşasın örgütsel mücadelemiz, Yaşasın örgütsel iradenin hakimiyeti, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!!!” dedi. Meral KINACILAR