Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, büyükşehir meclis toplantısında uzun bir veda konuşması yaptı. Ulaşım konusunda zaman zaman eleştiriler aldıklarını, bir alternatif sunulmadan tenkitler aldıklarını söyleyen Asım Güzelbey, "Haftada 400 aracın trafiğe kaydedildiği bir şehiriz. Ayda 1600 araç, senede 20 bin araç eder. Keşke Gaziantep'in şartları müsait olsaydı da metro yapılabilseydi. Ama hem yasal engeller, hem işin parasal boyutu var. Bugün 10 km'lik metro yapmanın maliyeti tramvaya harcanan paranın tam 10 misli" dedi.

3 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının açılışında konuşan Asım Güzelbey, sadece Gaziantep'e değil Türkiyeye örnek hizmetler yaptıklarını, şehrin tarihi ve kültürel değerlerinin ön plana çıkması için çalıştıklarını söyledi. Güzelbey, "Aslında bu bir hayat planıydı. Çünkü 2004 yılında Gaziantep için bir vizyon belirlemiştik. Geldiğimiz noktada şehrimiz UNESCO dünya kültür mirası aday listesine girmiş bulunuyor. Bu aslında bizim 2013-2014 yılı hedefiydi. Fakat o bölümdeki arkadaşların üstün gayretleriyle daha erken zamanda bu hedef gerçekleşti. Zeugma ve Yesemek aday listesine girdi" diye konuştu.

TÜRKİYE REKORUNU KIRDIK

Bütün medeniyetlere saygı gösterdiklerini, sahip çıktıklarını, tarihi eserleri restore ettirdiklerini ifade eden Güzelbey, "Bugüne kadar sokak sağlıklaştrıma ve restorasyon sayısı 2500'ü buldu. Kadir Topbaş ile birlikte Asya Belediyeler forumuna gittiğimizde Gaziantep'te yaptığımız restorasyonu anlattığımızda birçok yabancı belediye başkanı söylediklerimizin son derece güzel ama inandırıcı olmadığını söylemişti. Bu kadar eserin restore edilmeyeceğini söylediler bizde kendilerini davet ettik ve yerinde gördüler. Bu projelerde meclisimizinde katkısı büyük. Müzeler şehri hedefimizi gerçekleştirdik.Şu anda 15 tane müzemiz var. Bu Türkiye'de kırılması zor bir rekordu, kırdık" dedi.

SUÇ ORANLARI DÜŞTÜ

Göreve geldiğinde bu şehrin kaldırımlarının, yeşil alanlarının hatta Kavaklık'ın madde bağımlısı ve sokak çocuklarından geçilmediğini hatırlatan Güzelbey şunları söyledi: "İşten eve veya evden işe giderken korkardım. Bugünlere geldiğimizde 3 kademeli yaptığımız sokak çocuklarıyla ilgili projelerimiz Türkiye'ye örnek oldu. 650 çocuğu tedavi ettik. Tedavi edilmesiydi bu sayıyı 5 ile 6 ile çarpmamız gerekirdi. Sorun tamamen bitmiş demek saflık olur. Ancak belediyenin kontrolü altında. Yeşilay cemiyeti sokak çocukları merkezinden ötürü belediyemizi Türkiye'nin en başarılı belediyesi seçti ve ödüllendirdi. Hiçbir kulis yapmadan, hiçbir torpil koymadan ve tamamen objektif kriterlere göre Gaziantep sosyal projelerde de adından sözettirdi. Şu ana kadar gıda bankası aracılığıla 175 bin kişiye gıda yardımı yapıldı. Meslek kurslarında 75 bin kişi meslek sahibi yapıldı. Meslek kurslarının açıldığı mahallelerde suç oranları ciddi şekilde düşmekte."

YAPTIKLARIMIZI UNUTMAYACAKLAR

Gaziantep uluslararası platformda da adından söz ettiren şehir haline geldiğini ifade eden Güzelbey şöyle devam etti: "Hem 2012 hem 2013 Cumhurbaşkanlığı kültür ve sanat ödülünün Gaziantep'e verilmiş olması zaten bunun göstergelerinden bir tanesidir. 1992 yılında bir grup arkadaşla Doktorluk yaparken Halep'e gitmiştik. Gaziantep'e gelmek için virajlı dar yollardan geçilirdi. Gaziantep'in yolunu sorduğunuz zaman bana sorma diyorlardu. Türkiye'nin yolunu tarif etmekten korkan bir toplumdan 2005 yılındaki yaptığımız projelerle Halep'ten Gaziantep'e giden en büyük caddenin adı Gaziantep bulvarı. Gaziantep'ten Halep'e giden en büyük caddenin de Halep bulvarı olması sağlanıldı. Bir İtalyan teknik direktör Gaziantep'e gelmişti, o niteliksiz yerden geçirmemek arkadaki bağevlerinden geçirerek getirmişlerdi. Bugün göğsümüzü gere gere Havalanından şehire getiriyoruz." "Kardeş şehrimiz Halep yıkılıp yokedildi. Bu içimizde derin bir yara" diyen Güzelbey, "Acımızı kalbimize gömdük. Halep'ten gelen çocuklara kucak açtık. 2 bin çocuğa eğitim veriyoruz. Hep projelerimizi 20-30 sene sonraya göre yapıyoruz. Bu çocuklar ileride yaptıklarımızı unutmayacak" dedi.

MÜSAİT OLSAYDI METRO YAPARDIK

Ulaşım konusunda zaman zaman eleştiriler ve bir alternatif sunulmadan tenkitler aldıklarını söyleyen Güzelbey, "Haftada 400 aracın trafiğe kaydedildiği bir şehiriz. Ayda 1600 araç, senede 20 bin araç eder. İnsanlara aracızına binmeyin diyemezsiniz. İnsanları toplu taşıma araçlarına yolculuk yapmaya teşvik edebilirsiniz. Keşke Gaziantep'in şartları müsait olsaydıda metro yapılabilseydi. Ama hem yasal engeller hem parasal boyutu var. Bugün 10 km'lik metro yapmanın maliyeti tramvaya harcanan paranın tam 10 misli. Gaziantep belediyesi 10 yıl boyunca tek delikli kuruş dış kredi kullanamamıştır. Tamamen kendi imkanlarıyla kendi yağıyla kavrulan bir görüntü çizmiştir. 2004 yılında devletin resmi rakamlarıyla 1 milyar 326 milyon dolar olan Gaziantep belediyesinin borcu, bugün yarı yarıya azalmıştır" dedi.

GÜNDE 45 BİN YOLCU

Tramvayın günde 45 bin yolcu taşıdığını ifade eden Güzelbey, "Tramvayı bütün olarak kabul etmek lazım. Eğer tramvayda 100 bin yolcu seviyesine ulaşılırsa o zaman Gaziantep'in ulaşımında belli bir noktaya gelindiği söylenilebilir. Gaziantep'te 100 bin yolcu asla hayal değildir. Tramvayda şu anda yapılan ana omurgadır. Bunun omurgası Karataş ve İstasyon arasıdır. Kollardan bir tanesi İnönü Caddesinden, Yukarıbayır'dan, Hoşgör'den, Atatürk bulvarından, Ordu Caddesinden geçen ring hattıdır. Bu hemzemin geçmek zorundadır. Bu tramvay hattı bizim tesbitlerimize göre 50 bin yolcu taşıyacaktır. İbrahimli hattı bitti. Üçüncüsü OSB, 4.ncüsü GATEM-Küsget hattıdır. Bunlar tamamlanınca 55 km hatta ulaşılacak ve 100 binin üzerinde yolcuyu ancak bu şekilde taşıyabilirsiniz" dedi.

OTOBÜSLERE NEFES ALDIK

'Toplu taşımanın şartı ne halk otobüsleri, ne dolmuşlardır, belediyenin mülkiyetinde olan otobüs ve tramvaylardır' diyen Güzelbey, "110 otobüsle nefes aldık. Şehirde trafik sorununu çözmek için tek yönlü yollar yapmak zorundayız. Tenkit etmek kolay. Tramvaylar çıktı yollar daraldı deniyor. Tramvay günde 45 bin yolcu taşıyor, yolları genişletip arabaları çoğaltmakla sorunu çözemezsiniz. O zaman otomobil lobisine kendinizi teslim etmiş olursunuz. Tramvayı, rayları sökerim derseniz o zaman sosyal belediyecilikten sözedilemez. Kayseri bizden bir üst klas. Kayseri'de 50'li yıllarda yapılan planlamarla 60 metre genişliğinde caddeler var. Caddeleri genişletmek, evleri yıkmak, binaları yıkmaktansa insanları toplu taşımaya sevk etmek daha doğru" diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Meclis üyelerine teşekkür eden Güzelbey, "Biz bu işleri sizlerle başardık. Gaziantep büyükşehir belediyesi 5+5 yıllık dönemde uyum içinde çalışarak Türkiye'ye örnek oldu. Şehrin menfaatleri için biraraya geldik. Bugün son meclisimiz. Küçük birer plaket yaptırdık. Bu bu şehirdeki uyuma bir anı olsun. Seviyeyi düşürmeden çalıştınız. Bu çocuklarınıza bırakacağınız en önemli mirastır. Televizyonlarda izlediğimiz zaman ne çeşit kavgalar, terlik, tabanca atmalar olduğunu görüyoruz. Bu şehirde yapılan bütün eserlerden hepiniz hissedarsınız, müzedende hissedarsınız, yollardan da, tramvaylardan da hissedarsınız" dedi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1. maddesi olan 526 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 26. madesi gereğince belediyemiz tarafından Maanoğlu Parkı içerisinde yaptırılarak tamamlanan Katmerci Kebap Evi, Satış Ofisi ve iki adet büfenin uygun görülecek süre ve bedel üzerinden Gazibey A.Ş.'ye tahsisiyle ilgili maddeye süre verildi. Gündemin 2. maddesi olan imar planında 100. Yıl Kültür Parkı alanında kalan Oktay Veliç Alevli, Nüket Veliç Ersoy ve Ali Özcan Alevli adlarına kayıtlı tapunun Şehitkamil ilçesi Gazi Mahallesi pafta 36-37, ada 275 parsel 32'de kayıtlı 17.913 metrekarelik taşınmazın 5.001 metrekarelik kısmının kamulaştırma işlemine karşılık mülkiyeti belediyemize ait tapunun Şahinbey ilçesi Kızılhisar mahallesi pafta 17J-Id, ada 635, parsel 7'de kayıtlı 1.028,76 metrekarelik taşınmaz ve parsel 8'de kayıtlı 1.370,21metrelik taşınmaz ile tapunun Oğuzeli ilçesi Körkür Mahallesi pafta 038b-03c-3b, ada 376, parsel 1'de tayıtlı 7.376,41 metrekarelik taşınmaz, pafta 038b-04d-4d, ada 539 parsel 1'de kayıtlı 2.415,03 metrekarelik taşınmaz parsel 2'de kayıtlı 2.538,29 metrekarelik taşınmaz, ada 563, parsel 1'de kayıtlı 11.407,69 metrekarelik taşınmazın trampası hakkındaki maddeye de süre verildi.

Meral KINACILAR