Atatürk Bulvarı'nda elektrik kesintileri sorunu devam ediyor. Sürekli yaşanan kesintilerden dolayı veryansın eden esnaf kesintilerden dolayı müşterilerinin kaçtığından dert yandı. Kesintilerden dolayı birçok sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren esnaf, "Buradaki elektrik sorunumuzun temeli tesisatların eski olmasından kaynaklanıyor. Elektrikler gidince de öyle az-uz bir zamanda gelmiyor, 3-5 saat sonra geliyor. Elektrikler Amerika'da da özel sektörde fakat orada bir saat kesinti olsa anında olay çıkıyor, burada her kesinti 5-6 saat sürüyor kimse birşey demiyor" dediler.

ALİ SİNCER (TELEFONCU)

"ELEKTRİK KESİNTİLERİ BEŞ ALTI SAAT SÜRÜYOR"

"Buradaki elektrik sorunumuzun temeli tesisatların eski olmasından kaynaklanıyor. Yolun bir tarafının tesisatı yeniyken bizim tarafın tesisatları eski olduğu için elektrikler burada sürekli gidiyor. Elektrik her gelip gittiğinde müşterilerimize karşı mahçup oluyoruz. Post makinalarımız çalışmıyor. Burası bir telefoncu kontur atımı yapacağız, pat elektrikler kesiliyor müşteriye karşı birşey diyemiyoruz. Elektrik gidince öyle kısa süreli de gitmiyor. Burada 5-6 saat sürüyor kesintiler. Şuana kadar elektrik kesintisinde bozulan bir eşyamız yok fakat bu olmayacağı anlamına da gelmiyor. Elektrikler Amerika'da da özel sektörde fakat orada bir saat kesinti olsa anında olay çıkıyor, burada her kesinti 5-6 saat sürüyor kimse birşey demiyor. Elektrikler gelip gittiğinde müşterilerimiz dükkana giremiyor iş yapamıyoruz. "

MUSTAFA DELEN (GÜMÜŞÇÜ)

"ELEKTRİKLER SON ZAMANLARDA SÜREKLİ KESİLİYOR"

"Elektrikler burada son zamanlarda sürekli kesiliyor. Elektrikler gelip gittiğinde müşterilerimiz dükkana giremiyor, iş yapamıyoruz. Bizim dükkanımızda bütün işlerimiz elektrikle elektrikle dönüyor. Geçen günlerde elektrik bir gün içinde en az dört kere gidip geldi dükkanımızı o gün akşam 6 gibi kapattık. Dükkanda sürekli elektrik gelgitleri yaşanınca müşterilerimize mahçup oluyoruz ve dükkanımızın kirasını dahi veremeyecek hale geldik. Bu gelgitler Tedaş özelleştikten sonra yaşanmaya başlandı. Elektrik gelgitlerinin bir nedeni de bizim buranın trafolarının eski olmasıdır buradaki trafolar değişmedi. Elektrik gelgitleri nedeniyle benim dükkanımda 3 tane lambam patladı, laptopun şarz aleti yandı bunlar küçük şeyler ama kesintiler can sıkıcı."

AHMET DİNLER (TELEFONCU)

"KESİNTİLER BİZİM BURADA HAFTADA BİR KERE OLUYOR"

"Bundan birkaç hafta öncesine kadar elektrikler sürekli giderken şimdi ise bu kesintiler nispeten daha az. Kesintier bizim burası için genelde haftada bir kere standart oluyor. Kesintiler bizim için önemli bir sıkıntı elektrikler gittiği an dükkanımızda iş yapamıyoruz kontür atılacak müşteriye atamıyoruz, müşteri telefon istiyor gösteremiyoruz. Elektrik kesintilerinden dolayı birşeyimiz bozulmadı ama bu bozulmayacağı anlamınada gelmez. Elektrik gelgitlerinden dolayı şarjda olan birçok telefon yüksek gerilim gelmesinden dolayı bozuluyor ve bu telefonlar yapılamıyorda ya bizim telefonumuzda bozulursa. Vatandaşlarda, esnaflarda bu kesintilerden dolayı mutsuz. "

CİHAN PEKMEZCİ (GİYİMCİ)

"İKİ AY İÇİNDE NEREDEYSE ON BEŞ DEFA ELEKTRİK KESİNTİSİ OLDU"

"Ben bu işletmeyi devralalı iki ay oldu iki ay içinde neredeyse onbeş defa elektirik kesintisi oldu. Kesintiler en işlek olduğumuz zaman akşam 6-8 aralığında yaşanıyor müşteriler dükkandayken pat elektrikler gidiyor, bu durum bizi sürekli rahatsız ediyor.Kesintiler olduğunda dükkana müşteri almıyoruz çalıntı korkusu yaşıyoruz. Dükkanda kesintiler yarım saat gibi kısa bir süre oluyor ama müşteri kaçtıktan sonra dükkanın ne anlamı var."

YÜKSEL LEVENT ( PARFÜMCÜ)

"BURADA SIK SIK ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANIYOR"

"Burada sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. Elektrikler gidincede öyle az uz bir zamanda gelmiyor 3-4 saat sonra geliyor. Geçen sene elektrikle ilgili böyle bir sorun yoktu bu sene elektrik kesintisi sorunumuz çok büyük. Elektrik gittiğinde müşterilerimiz dükkana giremiyor, postmakinelerimiz çalışmıyor. Kesintiler olduğu zaman Tedaş'ı arıyoruz ama ya ulaşamıyoruz ulaştığımızda da bize şu zamanda elektrikleriniz geri gelecek diyorlar. Müşteri gittikten sonra ben elektriği ne yapayım. " Haluk ŞAHİN