Gaziantep'te halkın büyük kısmının şikayetçi olduğu parkomat konusunda açılan davanın keşif ve inceleme bölümünün başladığı bildirildi. CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan ve Av. Mesut Karavelioğlu'nun parkomatların iptali için açtığı davada mahkeme, nazım ve uygulama imar planları, bölgenin otopark ihtiyacı, trafik güvenliği, şehircilik ilkesi ve kamu yararı olup olmadığının tespiti amacıyla bilirkişi atanmasına karar verdi. Gazi Üniversitesi'nden 3 kişilik bilirkişi heyeti, bugün parkomat olan noktalarda keşif ve inceleme yapacak.

İPTALİNİ İSTEDİLER

Av. Mesut Karavelioğlu ve Uğur Kalkan, Gaziantep içerisinde bazı cadde ve bulvarlara parkmetre uygulamasına konu Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.1.2006 gün ve 12 sayılı kararı, 15.12.2006 gün ve 317 sayılı kararı ile UKOME'nin 10.10.2007 gün ve 171 sayılı kararlarının iptali istemiyle dava açtı.

İNCELEME YAPILSIN

CHP Şahinbey Belediye Meclis üyesi Uğur Kalkan ve Av. Mesut Karavelioğlu, açtıkları davada, mahkemenin, 27.04.2016 tarihli ara kararıyla mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına karar verdiğini belirterek şunları söyledi:"Mahkeme, Gaziantep büyükşehir belediye sınırları içerisinde yer alan Korutürk Caddesi, Kıbrıs Caddesi, Muammer Aksoy Bulvarı, Atatürk Bulvarı (Viyadük), Akyol İlköğretim arası, SSK Hastanesi kavşaktan Zübeyde Hanım bulvarına dönüş, sağ-sol ışıklara kadar, Büyükşehir Belediyesi karşısı 3 Nolu caddeyi 16 Nolu sokağa bağlayan ara sokak (Finansbank'tan ara yer) Kan Merkezi ile Beyaz Han ara cadde, Belediye Kreşi sağ-sol Güzel Otel köşeden Hacı Veli Cami önü karşısı, Hükümet konağından Karagöz caddesine dönüş sol taraf Akbank önü Postane sokağa kadar, Akyol İlkokulu karşı sokak Ulu Camii önüne kadar sağ taraf, Kırkayak Parkı kenarı arasında kalan yerlerde parkmetre uygulamasının mevcut nazım imar planları, uygulama imar planı, bölgenin otopark ihtiyacı, bahsi geçen bulvar, cadde, sokakların parkmetre yapmak suretiyle işletilmesi için yeterli büyüklükte ve trafik güvenliğinde olup olmadığı hususlarının, şehircilik ilkesi ve kamu yararı unsuru dikkate alınmak suretiyle tespiti amacıyla uyuşmazlığın niteliği ve bunun çözümünün birden çok uzmanlık alanını ilgilendirmesi hususları birlikte gözönüne alınarak 3 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirdi."

EMNİYETE YAZI

Mahkeme, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünede keşif süresince gerekli önlemlerin alınması yönünde yazı yazdı. Yazıda şunlar dile getirildi:"Mahkememizin E:2016/44 sayalı dosyasında Gaziantep Büyükşehir sınırları içerisinde Korutürk Caddesi, Kıbrıs Caddesi, Muammer Aksoy Bulvarı, Atatürk Bulvarı (viyadük-aksol ilköğretim arası) SSK Hastanesi kavşaktan Zübeyde Hanım Bulvarına dönüş, sağ-sol ışıklara kadar, büyüşehir Belediyesi karşısı 3 Nolu Caddeyi 16 nolu sokağa bağlayan ara sokak (Finansbank ara yer), Kan Merkezi ile Beyaz Han ara cadde, Belediye Kreşi sağ-sol Güzel Otel köşeden Hacı Veli Cami önü karşısı, Hükümet konağından Karagöz Caddesine dönüş sol taraf, Akbank önü Postane Sokağa kadar, Akyol İlkokulu karşı sokak Ulu camii önüne kadar sağ taraf /Kırkayak Parkı kenarı) arasında yapılacak parkmetre uygulaması nedeniyle 8.06.2016 tarihinde gün boyunca keşif ile bilirmişi incelemesi yapılacaktır. Bu nedenle keşif sırasında davacı taraf davalı taraf, mahkeme heyeti ve bilirkişi heyetinin hazır bulunacağı gözönüne alınarak keşif ve bilirkişi incelemesinin sorunsuz gerçekleştirilmesi güvenliğin ve kontrolün sağlanamabilmesi için keşif süresince gerekli önlemlerin alınmasını rica ederim."

İNCELEME YAPACAKLAR

Ulaşım Plancısı Yüksek Şehir Plancısı Prof. Dr. Metin Şenbil, Yüksek Şehir Plancısı Doç.Dr. Tanyel Özelçi Eceral ve Yüksek Şehir Plancısı Doç. Dr. Fatma Erdoğan Aras, bugün saat 10.00'da keşif ve bilirkişi incelemesi yapacak." HABER MERKEZİ