Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in tarihi, kültürel mirası ve zengin mutfağı ile Türkiye’nin en fazla turist çeken illerinden biri olduğunu söyledi.

Şahin, “Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan medeniyetler beşiği Gaziantep günümüzde baklavası ile anlıyor. Ama büyük bir kültürel ve tarihi zenginliğe sahip bu kenti sadece baklavası ile anmak bence büyük bir haksızlık olur. Gaziantep pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için topraklarında birçok tarihin izini taşıyor. Öyle ki, kentimizde sahip olduğumuz 13 müzede bu değerleri görmek, bu medeniyetlerin izlerini takip etmek mümkün. Gaziantep insanlık tarihi kadar eski büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Zengin İpek Yolu’nun geçtiği, ünlü Seyyah Evliya Çelebi’nin notlarında Ayıntab-ı Cihan yani Dünyanın Gözbebeği dediği bu şehri anlatmaya ne kalem yeter ne de dil” dedi.

ÜMİDİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman, kentimize yerli ve yabancı turist geldiğinde görebileceği Zeugma Antik Kenti, Dülük Antik Kenti, Karkamış Antik Kenti gibi antik kentler var. Rum Kale ve Yesemek gibi zenginliklerin yanı sıra inanç turizmine de potansiyel oluşturan değerler var. Bunlarla beraber dünyaya nam salmış bir gastronomi kültürü, mutfak, muhteşem bir çeşitlilik var. Ziyaretçilerimiz hem medeniyetlerin zenginliklerini hem şehrin gelişebilme gücünü, modern ve çağdaş şehirciliği beraberinde görerek bu kentten ayrılıyorlar. Yani hem yerelle hem de küreseli, gelenek ve geleceği birleştiren, bir şehir, sanayi ile kültür, sanatı birleştiren, kucaklayan bir şehir görecekler" diye konuştu. BÜLTEN