Zirve Üniversitesi Basketbol takımı Türkiye Basketbol Üçüncü Ligi (TB3L) yarı final ikinci karşılaşmasında Antalya’da Kepez Belediye Spor Kulübünü farklı mağlup etti ve Final Four’a adını yazdırdı; 83-57. Gaziantep Zirve Üniversitesi Salonunda oynanan ilk maçtaki gibi Antalya’da Atatürk Spor Salonunda da kıran kırana bir mücadeleye sahne olan rövanş karşılaşmasında, Zirve Üniversitesi maça çok hızlı başladı.

Fark bir anda 29-8’e geldiğinde Kepezsporlu basketbolseverler şoktaydı. Karşılaşmada hiç geriye düşmeyen Zirve Üniversitesi Basketbol takımı ikinci periyotta da üstünlüğünü korudu ve skoru once 31-10’a, etkili oyunuyla da devre sonunda 47-33 e taşıdı. İlk yarı 47-33 Zirve Üniversitesi’nin galibiyetiyle kapandı.

Üçüncü periyota oldukça iyi başlayan Zirve Üniversitesi skoru bir anda; 60-41

yaptıktan sonra iki takımda eline geçen fırsatları değerlendiremedi ancak Zirve Üniversitesi 69-48 ile farkı ve üstünlüğünü korudu.

Maçın son iki dakikasına girildiğinde skorboard 80-56’yı gösteriyordu. Ve Kepez Belediyesporlu oyuncular adeta maçı çevirecek enerjilerini yitirmişlerdi. Maçın son düdüğü çaldığında rakibini ilk maçta 74-68 yenen Zirve Üniversitesi rövanş karşılaşmasında da Kepez Belediyespor’u bu kez Antalya’da 83-57 mağlup ederek final four’a yükselme başarısını gösteriyordu.

NAKIBOĞLU: ÇOK MUTLUYUZ

Maçtan sonra Zirve Üniversitesi oyuncuları büyük bir sevinç yumağı oluşturdular.

Zirve Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Emre Nakıboğlu yaptığı açıklamada, “Oyuncularımızı ve teknik kadromuzu almış oldukları galibiyetten dolayı kutluyorum. Maçın başında oyunun kontrolünü ele geçirdik bu çok önemliydi. Antalya’da da galip gelerek yarı finale çıktığımız için çok mutluyuz, oyuncularımızı kutluyorum.” dedi. Türkiye Basketbol 3.Ligi Yükselme Grubu karşılaşmaları 17 Nisan 2015 tarihinde Kütahya’da başlayacak. Final Grubu 1. tur müsabakaları 17-19 Nisan’da Kütahya Dumlupınar Spor Salonu’nda, 2. tur maçları da 24-26 Nisan’da Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılacak.

SPOR SERVİSİ