Şahinbey Belediyesi tarafından Kepenek Mahallesi’nde yapılması planlanan park ve meydan için kamulaştırması yapılan 3 katlı bina yıkıldı. Yıkım sırasında alanda bulanan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu alanın İstanbul’da ki Sultan Ahmet Meydanı gibi geniş bir meydana dönüşeceğini söyledi.

Kepenek Mahallesinde daha önce yaklaşık 32 binayı kamulaştıran ve yapılan yıkımlar sonrasında bu alana park ve meydan yapan Şahinbey Belediyesi, Şıh Cami’sinin arkasında bulunan alanda da park ve meydan çalışması yapmak için kamulaştırmalar yaptı. Şeyh Fettulah Cami’nin kuzeyinde kalan yaklaşık 50 binayı kamulaştırarak yıkan Şahinbey Belediyesi alanın ortasında kalan 3 katlı binayı da yıkarak alanı tamamen açtı.

YIKIM HAKKINDA BİLGİ ALDI

Yıkım yapılacak alanı ziyaret eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu burada bir süre vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra yıkım ekibinin yanına giden Başkan Tahmazoğlu, gerçekleştirilecek yıkım hakkında bilgi aldı. Alanda bulunan araçlar çekildikten ve çevre evlerde kalan vatandaşlar uyarıldıktan sonra ise iş makinesi ile 3 katlı binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım sonrasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Tahmazoğlu, Kepenek Mahallesi’nde yapılması planlanan park ve meydan için yıkımların tamamlandığını söyledi.

SONA GELİNDİ

Yapılan meydanla tarihi yapının da ortaya çıkacağını ifade eden Tahmazoğlu şöyle konuştu: “Kepenek Mahallesi’ndeki tarihi yapıyı ortaya çıkarmak için başlattığımız çalışmalarda sona geldik. Daha önce Şeyh Fettulah Cami’sinin güney kısmında kamulaştırma yaptık. Burada bulunan 32 evi yıkarak park ve meydan yaptık. Şimdi ise Şeyh Fettulah Camisi ve Hamamının çevresindeki binaları yıkarak bu tarihi yapıları ortaya çıkardık. Burada bir meydan ve park çalışmamız olacak. Çalışmalarımız sonrasında İstanbul’da nasıl bir Eyüp Sultan Meydanı, bir Sultan Ahmet Meydanı varsa oralar gibi bir meydan çalışmamız olacak. Yine bu alanda park ve otopark alanımız olacak ve bu alanı turizme kazandıracağız. Şıh Fettulah Cami ve Hamamı bizim için önemli. Çalışmalara en kısa sürede başlayacağız ben şimdiden meydanımızın ve parkımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” BÜLTEN