Kentte etkili olan sis, vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşattı. Yoğun sis nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesi dolayısıyla, yolcular çevre illerdeki havaalanlarına yönlendirildi.

Sabah saatlerinden itibaren yoğunlaşan sis, kent merkezinde görüş mesafesini düşürdü. Sürücüler kaza yapmamak amacıyla sis lambalarını yakarak ilerleyebildi. Trafik polisleri de meydana gelebilecek kazaları önlemek için sürücüleri uyardı. Görüş mesafesini yer yer 20 metreye düşüren sis, yaşamı olumsuz etkiledi. Öte yandan sisin görüş mesafesini 500 metreye düşürmesi nedeniyle bütün uçuşların iptal edildiği öğrenildi. Kentte bugün hava sıcaklılığının en yüksek 16, en düşük 7 derece olacağı tahmin ediliyor.

UÇAK SEFERLERİNE SİS ENGELİ

Gaziantep’te birkaç gündür etkisini devam ettiren yoğun sis nedeniyle hem kara hem de hava ulaşımı olumsuz etkileniyor. Gaziantep Havalimanı'nda uçuş mesafesinin 300 metrenin altına düşmesi nedeniyle birkaç gündür çok sayıda uçak seferi iptal edildi. Öğle saatlerinde havanın biraz açılmasıla birlikte bazı uçakların iniş yaptığı Gaziantep’te daha sonra yine sis bastırınca uçağa binecek olan yolcuların çoğu Adana Havalimanı’na yönlendirildi. Bazı yolcular da kendi imkanlarıyla çevre illerde bulunan diğer havalimanlarına akın gitti. Uçak seferlerinin iptal olduğunu bilmeyen vatandaşlar da uçağa binmek üzere geldikleri havaalanında büyük bir sürprizle karşılaştı. Valizlerini alan yolcular tekrar evlerine döndü.

Uçak seferlerinin hava muhalefeti normale döndüğünde devam edeceği öğrenildi. İHA