*Kentimizde Suriyelilerin gelişiyle birlikte bir güvenlik problemi oluştu, gecenin belli bir saatinden sonra sokağa araçsız çıkılamaz oldu.

*Gazi Muhtarpaşa tadilatta, ambulanslar hastanelere gitmekte zorlanıyor. Tramvay ya mevcut yerinden başka bir alana taşınsın, ya da yeraltına alınsın

*Suriyeli göçmenlerle ilgili güncel bir komisyon kurulması lazım. Bu insanların sorunlarını çözmeliyiz. Belkide ileride aç kaldıkları için suça teşvik edilecekler

*CHP olarak ilçede en büyük eksikliğimiz bir yerel yönetimler komisyonu olmaması. Şahinbey'de de yok.

*Büyükşehirdeki kent konseyi gibi Şehitkamil'de de ilçe kent konseyi oluşturulmalı.

CHP Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ahmet Baydilek, Gaziantep'en en büyük sorunlarının Suriyeli göçmenler ve trafik olduğunu söyledi. Baydilek, kentimizde Suriyelilerin gelişiyle birlikte bir güvenlik probleminin oluştuğunu, gecenin belli bir saatinden sonra sokağa araçsız çıkmanın artık mümkün olmadığını ifade etti. Baydilek, "Bu insanların çok ciddi sorunları var, sokaklarda ve parklarda sayıları artmaya başladı. Parkomatta görevli olanların birçoğu Suriyeli. Suriyeli göçmenlerle ilgili belediye meclisinde bir komisyon kurulmalı" dedi. Şehrin trafiğinin tramvayla birlikte arttığını söyleyen Baydilek, "Gazi Muhtarpaşa tadilatta, ambulansların geçiş noktası, ambulanslar hastanelere gitmekte zorlanıyorlar. Burada ya tramvayı mevcut yerinden alıp başka bir alana almanız lazım ya da tramvayı yeraltına almanız lazım, başka çare yok" dedi.

METİN ÇELİKEL'İN DAVETİ VARDI

Ahmet Baydilek, CHP'ye her zaman sempatisi olduğunu, parti baraj altında kalınca partide faal olarak çalışmaya karar verdiğini anlattı. Baydilek, "CHP baraj altında kaldığında aralarında İrfan Demirci'nin de bulunduğu arkadaşlarımla beraber partiye geçmeye karar verdik. Partiye sempatimiz vardı. İl başkanı rahmetli Metin Çelikel'in de daveti vardı. O yıllarda Tabip Odası genel sekreteriydim. Devlet memuruydım. 2010 yılında kamudan isfifa ettim. 2010 yılında partiye resmen üye oldum. CHP'de sağlık komisyonunda görev aldım, il yönetiminde görev yaptım" dedi.

GENEL SİYASETİ SEVMİYORUM

İl Yönetiminde görev yaparken yerel seçimler nedeniyle istifa ettiğini belirten Ahmet Baydilek, "Yerel yönetimler ilgimi çekiyordu. Belediye başkanlığı milletvekilliğine yereldeki siyaseti görmek istedim. Yerel yönetimlerde görev almak için istifa ettim. Ayrıca sosyal bir belediyecilik yapılıyor mu, yapılmıyor mu diye görmek istedim. Genel siyaseti çok sevmiyorum. Yerelde hizmet etmek daha çok hoşuma gidiyor" dedi.

YEŞİL ALAN KONUSUNDA HASSASIZ

Şehitkamil Belediye Meclisi'nde denetim görevi yaptıklarını, kamu menfaati olan herşeye evet oyu verirken, kamu menfaati olmayan şeylere olumsuz oy kullandıklarını söyleyen Ahmet Baydilek, meclise çoğunlukla imar plan tadilatları geldiğini söyledi. Baydilek, "Yeşil alandaki imar değişikliklerine yeşili korumak adına red oyu kullanıyoruz. Ranta dönük, petrol istasyonu, AVM gibi, şahsa yönelik imar plan değişiklikleri konusunda hassasız. Tabi mecliste çoğunluktalar. Muhalefet etmemize, olumsuz oy kullanmamıza rağmen meclisten geçiriyorlar" diye konuştu.

CHP ŞEHİTKAMİL'DE YEREL YÖNETİMLER KOMİSYONU OLMALI

CHP ilçe olarak en büyük eksikliklerinin ilçe bazında bir yerel yönetimler komisyonu olmaması olduğunu belirten Baydilek, "En büyük eksikliğimiz bu Şahinbey'de de yok. Bunun kurulması gerekir. CHP ilçe örgütünde kurmak lazım.Parti üyelerinin, ilçe yönetiminin de meclis çalışmalarından haberi olmalı. Bu komisyonda teknik arkadaşlarında olması gerekiyor" dedi.

ŞEHİTKAMİL KENT KONSEYİ KURULMALI

Büyükşehirdeki kent konseyi oluşumunun Şehitkamil'de de oluşturulması gerektiğini söyleyen Baydilek, "Şehitkamil ilçesinde yerel kent meclisi yok. Yine stk'lardan oluşan, yerel yönetimlerde deneyimli, kamu kurum kuruluşları ile bağlantılı olan bir kent konseyi oluşturulmalı. İlçe kent konseyi neden olmasın, örnekleri var. Kent konseyi ilçede de olmalı. Bu oluşum belediye çatısı altında olmalı ve ilçemizin sorunları bu konseyde tartışılmalı" dedi.

SURİYELİ GÖÇMENLERLE İLGİLİ KOMİSYON OLUŞTURULMALI

Mecliste yalnızca para ile ilgili komisyonlar olduğunu, oysa Suriyeliler başta olmak üzere eğitim ve sosyal alanlarda da komisyonlar kurulması gerektiğini anlatan Baydilek, "Mecliste imar, bütçe ve tarife komisyonu var. Eğitimde ilçe olarak da il olarak da geriyiz. İlçemizin ve ilimizin en büyük sorunu Suriyeli göçmenler. Suriyeli göçmenlerle ilgili güncel bir komisyon kurulması lazım. Şu anda Suriyeli göçmenler ilimiz ve ülkemiz için hakikaten bir sorun teşkil ediyor. Mecliste de söyledik. Valilik tarafından yürütülen bir takım adımların olduğunu biliyoruz. Ancak bunların adaptasyon sorunu var. Bunların sorunları bize sorun olarak geliyor, onların sorunlarını çözmek lazım. O insanların maddi manevi konaklamasını, yemesini içmesini çözemezseniz, bunlar size sorun olarak gelir ve belki ileride insanlar aç kaldıkları için suça teşvik edilecekler" diye konuştu.

ŞEHİTKAMİL'DE ASFALT SORUNU VAR

Meclis üyesi olarak kendilerine gelen şikayetlerle ilgili de bilgi veren Baydilek, "Yaprak Mahallesi'nde turistik olan yerlerdeki yapıların kirliliği ve atıl vaziyette olmalarıyla ilgili şikayetler alıyoruz. Ön taraflarda tadilat yapılıyor, arka taraflarda çalışma yapılmıyor. Şu anda belediyecilik adına yapılması gereken işler yapılıyor, bunlarda hizmet gibi sunuluyor. Bunlar zaten belediye başkanının rutin yapması gereken şeylerdir. Belediye hizmetleri rutin olarak gidiyor. Asfalt konusu kötü. İmarlı kesimlerde bile sorun var. İmarsız kesimde yetersiz. Ben arabamla gelirken Fevzi Çakmak bulvarının arkasındaki sokakta oldukça kötü, yamalamalar yapılmış. Ana arterlerde bir sıkıntı yok ama ara sokaklarda, sorun var" dedi.

HERKES BİRBİRİNİN ÜZERİNE ATIYOR

'Şehitkamil Belediyesi geçtiğimiz dönem daha hızlıydı' diyen Baydilek, "Büyükşehir yasa tasarısından kaynaklı da olabilir, birtakım şeyler büyükşehire kaydı. Şehitkamil Belediyesi'nin çalışma temposu bir önceki döneme göre biraz düştü. Büyükşehir yasa tasarısının ardından köylere hizmet gitmiyor. Önceleri il özel idaresi, karayolları, köy hizmetleri hizmet veriyordu, onlar ortadan kalktı insanlar hizmet alamıyor. Şimdi herkes birbirinin üzerine atıyor. büyükşehir hazırlıklı değil, seçim kazanmaya endeksli büyükşehir yasa tasarısı çıktı" dedi.

DİNAMİK KAVŞAKLARDA SORUNLAR DEVAM EDİYOR

Gaziantep'in en büyük sorununun Suriyeli göçmenler ve trafik sorunu olduğunu dile getiren Baydilek, "Trafik ilimizin en büyük sorunu. Şu andaki mevcut haliyle çözümsüz olan bir sorun. Sigortanın oradan ışıkta uzun süre bekleniyor. Sola dönüşleri, U dönüşleri yasaklamakla trafik sorununu çözme şansınız yok. Radikal olarak sorun var. Tramvay hattı ile ilgili birtakım önceden yanlış planlamalar var ve bu planlamaların ceremesini çekiyoruz, çekmeyede devam edeceğiz. Şu anda yapılanlar geçici çözümler, hiçbir zaman çözüm olmuyor. Dinamik kavşaklarda sorunlar hala devam ediyor. Herhalde belediye başkanlarının geçtiği dinamik kavşaklarda yol önceden açılıyordur" dedi.

TRAFİK SORUNU İÇİN İKİ ÇÖZÜM YOLU VAR

Sigorta kavşağındaki trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi için ya tramvayı oradan kaldırmak ya da yeraltına almak gerektiğini söyleyen Baydilek, "Başka çare yok. Şehrin trafiği tramvayla birlikte arttı. Özellikle akşam saatlerinde 6-7'ye kadar tıkanıklık oluyor. Ya tramvayı mevcut yerinden alıp başka bir alana almanız lazım ya da tramvayı yeraltına almanız lazım. Gazi Muhtarpaşa tadilatta, ambulansların geçiş noktası, ambulanslar hastanelere gitmekte zorlanıyorlar. " dedi.

MECLİS SANKİ ZARURİYETTEN OLUŞTURULMUŞ

Şehitkamil meclisinde en çok konuşan ve muhalefet edenin CHP'li meclis üyeleri olduğunu anlatan Baydilek, "Kendileri ortak akılla karar aldıklarını söylüyorlar, istişare ediyoruz diyorlar, ancak Ak Partili meclis üyelerinin yönetimin almış olduğu kararlara hiçbir zaman için karşı duruşları yok. Belediye meclisinin karar almada ve çok önerilerde etkinliği yok. Gündemler geliyor meclis o gündemleri onaylıyor. Mutlaka komisyonlarda görüşülüyor ancak yönetimin istedikleri yönde karar alınıyor. Mevcut belediye yönetimlerinde meclis ve çalışmalarına önem verilmiyor. Meclis sanki zaruriyetten oluşturulmuş bir yapı gibi" dedi.

ÖN SEÇİMDE ETKİN ÜYELER OY KULLANMALI

CHP'de üye sayısının artışıyla ilgili görüşlerini de sorduğumuz Baydilek şunları söyledi:"Bence CHP'de etkin partililer denilen bir oy kutlanacak kitlenin olması gerekiyor. Etkin partililer derken, partiye en az 3 yıl önce üye olmuş, aidatını ödeyen, çeşitli komisyonlarda görev yapmış, il, ilçe belediye meclislerinde görev almış, yani bir üye olarak görevlerini yerine getirmiş partilileri kasdediyorum. Yanlış anlaşılmasın, partinin etkinleri değil, üyelerden bahsediyorum. Üye sayımız en son 16 bin civarındaydı, şimdi 18 bin civarındadır."

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE SOKAĞA ÇIKMA MÜMKÜN DEĞİL

Baydilek, kentimizde Suriyelilerin gelişiyle birlikte bir güvenlik probleminin oluştuğunu, Suriyelilerle birlikte gecenin belli bir saatinden sonra sokağa araçsız çıkmanın artık mümkün olmadığını ifade etti. Baydilek, "Gün battıktan sonra kendi çocuklarımı dışarı çıkarmıyorum. Gerçek manada kentimizin yaşanabilir hale gelmesi lazım. Herkesin bildiği gibi şehrimizin bir güvenlik problemi var. Şehrin göbeğinde bile gece 12- 1'den sonra sokağa çıkmak mümkün değil. Bu insanların çok ciddi sorunları var, sokaklarda ve parklarda sayıları artmaya başladı. Parkomatta görevli olanların birçoğu Suriyeli" dedi.

KAMU MENFAATİ ÖNEMLİ

Yerelde ve genelde parti olarak temel önceliklerinin yolsuzlukla mücadele ve bağımsız yargı olduğunu kaydeden Baydilek, "Sivil toplum örgütleriyle istişare halinde muhalefet görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Kamu menfaati olan herşeye evet oyu veriyoruz, kamu menfaati olmayan şeylere olumsuz oy kullanıyoruz" dedi. Meral KINACILAR