Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, seçimden sonra döviz ve altının düşmesiyle birlikte sektörde bir hareketlilik başladığını, daire ve arsa almak isteyenlerin son iki ayı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, "2016 yılında bu fiyatlar değişebilir. Daire, arazi almanın tam zamanı" dedi.

EN UYGUN ZAMAN

2015 yılının çok durgun geçtiğini, hükümetin olmaması nedeniyle istikrarsızlığın hüküm sürdüğü ülkemizde, terör olayları, Suriye olaylarının da etkisiyle insanların belirsizlikten yatırım yapmaya çekindiğini belirten Mehmet Aytaç, "Seçimden sonra ise bir hareketlilik başladı. İnsanlar artık yatırım yapmayı düşünüyor. Şu anda fiyatlar yerinde sayıyor. 2016 bu şekilde devam etmez, fiyatlar değişebilir. Daire, arazi arsa almak isteyenler için en uygun zaman" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME GİDİLMELİ

Yeni imar yerlerinin açılmasıyla müteahhitlerin de vatandaşlarında rahatlayacağını söyleyen Aytaç, "Yamaçtepe'de 18 uygulaması henüz yapılmadı, İbrahimli 2'de yapıldı bitti orada inşaat izni de verildi. Kızılhisar'la ilgili büyükşehir planlaması devam ediyor. Ancak Kızılhisar'da arsa sıkıntısı fazla yok. Orada imarlı bölge çok. Şehirde ne kadar imarlı bölge çok olursa müteahhitler de, vatandaşlar da rahatlar" diye konuştu. 50 bin konut projesinin hayata geçmesinin 5-6 yılı bulacağını, ilk etapta 3 bin konutun yapılacağını hatırlatan Aytaç, "Bu konutlar organizede çalışan işçiler için yapılıyor. Şehri fazla etkilemez. Gaziantep'in yüzde 70'i çarpık yapılaşma. Hepsinin kentsel dönüşüme girmesi gerekiyor" dedi. Meral KINACILAR