İş Bankası ile İslahiye ve Nurdağı belediyeleri arasında kentsel dönüşüm protokolü imzalandı.

Hak sahiplerine kentsel dönüşüm kredisi kullandırılması ve konut almak isteyenlere finansman sağlanması amacıyla İslahiye Belediyesi Kafeteryası'nda düzenlenen toplantıda hazırlanan protokol imzalandı. Protokole göre, İş Bankası kentsel dönüşüm kredileriyle hak sahibi maliklere, yeni yapılarının inşa sürecinin tamamlanması aşamasına kadar uzun vadeli konut kredisi koşullarında uygun finansman olanağı sağlanacak.

ACİL İHTİYAÇ VAR

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, törendeki konuşmasında, İslahiye'de kentsel dönüşüme acilen ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Vural, inşaat konusunda ciddi sıkıntıların bulunduğunu, şuana kadar kurallara uygun inşaatların yapılmadığını bunun da düzenlemede sıkıntılara yol açtığını belirterek 2016 yılında ilçede doğalgazın programa alındığını ancak ilçedeki yapıların yüzde 80'inde yapı kullanım izninin bulunmadığını kaydetti.

EN ÇOK KREDİ KULLANDIRAN BANKAYIZ

İş Bankası Genel Müdürlüğü Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Recep Haki ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından aralık ayı sonunda açıklanan veriye göre bakanlıkça onaylanan kentsel dönüşüm kredilerinde İş Bankası'nın yüzde 46 pazar payıyla bugüne kadar en çok kredi kullandıran banka konumunda olduğunu kaydetti. AA