Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kentsel dönüşümden, kamulaştırmaya, altyapıdan İbrahimli 2'’ye 1 yıllık çalışmalarını anlattı. Gazikent'’te yapılan toplu konutta hata yaptıklarını ve alt gelir grubunu düşünmediklerini söyleyen Fadıloğlu, "“3+1 şeklinde yapılan konutların fiyatları yüksek olduğu için alt gelir grubu bundan faydalanamadı”" dedi. Fadıloğlu, Basra'’ya yeni nikah salonu için çalıştıklarını söylerken, önemli bir müjde verdi ve Tugay'’ın karşısında bulunan su deposu civarına Türkiye sıralamasına girecek kapalı spor salonu yapacaklarını anlattı. En memnun olduğu işlerin başında Vefa Hizmeti ile Sosyal tesisler olduğunu belirten Fadıloğlu, “"Bu iki konuyu çok önemsiyorum. Çünkü ne olursa olsun Vefa Hizmeti yüz güldürüyor. Sosyal Tesislerde ise verilen hizmetin ödülü büyük oluyor. Okuma yazma bilmeyen iki annenin buradan belge alarak işi üniversiteye kadar götürmesi hatta kamu yönetimi ile siyasi bilimlerde okuması bize en güzel ödül” dedi. Önemli bilgiler veren Fadıloğlu, İbrahimli 2’'de ise kimsenin hakkını yemediklerini söyledi. Fadıloğlu, “Biz 3 bin 96 kişilik bir aileyiz. Amacımız hayat kalitesini arttırmak ve insana yatırım yapmak"” diye konuştu.

ALT YAPI VE PLANLAMA

Başkan Fadıloğlu, iki tema üzerine çalışmalar yaptıklarını belirttiği açıklamasında, "“Alt yapı ve planlama bizim önceliğimiz. Diğer önceliğimiz ise insana yatırım.. Mesela okuma yazma bilmeyen annenin kalmamasın istiyoruz"” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

İpekyolu üzerinde kentsel dönüşüm yaptıklarını ve dönüşüm dostane şekilde yapıldığını söyleyen Fadıloğlu, "“Burada yüzde 70 oranında kamulaştırma yapıldı. Yatay büyüme şeklinde olacak olan bu kamulaştırmada kimseyle mahkemelik olmadık. Bu işte en önemli nokta ise milletin duasını almak oldu. Bin 680 konut yaptığımız Seyrantepe’de işler yolunda. Zeytinli Mahallesi ile Umut Mahallesi’nde de alt gelir grubu önemli ve biz burada konutlar yapıyoruz. Umut mahallesinde 2 bin 200 konut yapılacak ve buradaki konutlar kura ile çekilecek”" diye konuştu.

İBRAHİMLİ 2’'DE SON DURUM

İbrahimli 1 ve 2’'nin yollarını ihale ettiklerini belirten Başkan Fadıloğlu, Haziran ayı sonu itibariyle İbrahimli 2 Bölgesi 1. Etabın yollarının teslim edileceğini söyledi. Fadıloğlu, "“İbrahimli 2 Bölgesi 1. Etap bölgesinin yol açma çalışmalarına başladık. Daha önce söylediğimiz gibi İbrahimli 2’de bir ilki gerçekleştireceğiz dedik. Şu anda 2. bölgenin 1. Etap’ının tüm yolları ihale edildi. Haziran ayı sonu itibariyle inşallah bu birinci etabın yolları teslim edilmiş olacak. Bizim buradaki amacımız yol kodlarının hazırlanmasının sonunda, yine GASKİ, GAZDAŞ ve TEDAŞ ile irtibatlı olarak alt yapı çalışmalarını tamamlayacağız ki vatandaşlarımız daha rahat inşaat yapabilsin. Bu konuda etap, etap nokta ise milletin duasını almak oldu. Bin 680 konut yaptığımız Seyrantepe’de işler yolunda. Zeytinli Mahallesi ile Umut Mahallesi’nde de alt gelir grubu önemli ve biz burada konutlar yapıyoruz. Umut mahallesinde 2 bin 200 konut yapılacak ve buradaki konutlar kura ile çekilecek”" şeklinde konuştu.

HERKESE EŞİT DAVRANDIK

'Hem birinci etabın hem de ikinci etabın tapuları mülk sahiplerine dağıtıldı' diyen Fadıloğlu şöyle konuştu:"Fakat buraların 18 uygulaması yapılması münasebetiyle, yollarının da bir kerede yapılmasını istedik. İnşallah en kısa sürede milletimizin hizmetine sunmuş olacağız. İlk etaptan sonra 2. Etabı da ihale edip, İbrahimli 2 Bölgesi’nin tamamen yolları açılmış, diğer donatı alanları hazırlanmış vaziyette milletimizin hizmetine sunmuş olacağız. Biz bunları yaparken kimsenin hakkını yemedik. Herkese eşit davrandık. Ancak bizim şartlarımız vardı. Dedik ki; biz burayı imara açarız ancak, yürüme yolu üzerine okul olsun, her konut için otopark olsun dedik ve kabul gördük.”"

KAPALI OTOPARK İŞ YAPMIYOR

Rıdvan Fadıloğlu, İncilipınar Mahallesi’nde yaptırdıkları çok katkı otoparkın iş yapmadığını söyledi. Elektrikle şarj edilebilen araçların bile düşünüldüğü çok katlı otoparkta bu sistemin çalıştırılmadığını belirten Fadıloğlu, "“Maalesef insanlarımız 60 TL aylık otopark parasını vermemek için otoparkı kullanmıyor. Oysaki otoparkımız son teknoloji ile hizmet veriyor”" dedi.

BASRA'’YA YENİ NİKAH SALONU

Başkan Fadıloğlu, Basra bölgesine yeni nikah salonu için de kolları sıvadıklarını belirterek, “"Nikah salonlarının yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle basra bölgesine yani Merinos’un arkasında bir yer tespit ettik. Yüzde 80 oranında kamulaştırma yapıldı. Ancak yüzde 20’lik bir dilim kaldı. Onun için de uğraşıyoruz. Eğer burayı yaparsak gerek Gazikent tarafından gerekse de Karşıyaka bölgesinden ciddi talep görür”" dedi.

İLKLERİN SALONU

Tugay'’ın karşısındaki su deposunun altına yapılacak olan kapalı spor salonuyla ilgili bilgi veren Fadıloğlu, “"Burada yapılması planlanan 4 bin 500 kişilik kapalı spor salonu için 14 aylık çalışma yapıldı. Ekibime sonsuz teşekkür ediyorum. Türkiye sıralamasına girecek olan bu kapalı spor salonu 40 milyonluk bir proje. Bakanlıkla ortak hareket ettiğimiz projemiz 14 bin metrekare alana sahip yere yapılacak. Her türlü teknolojik donanıma sahip olacak olan salonda 2 ayrı antrenman sahası, buz odaları, fitness salonu, localar, seminer odaları, basın için haber geçme odaları, otobüs parkları olacak. Yani Türkiye’de belki de ilklerin olacağı salonu için proje, keşif ve ruhsat işi tamam. Bakanlıka görüşmeler tamamlandıktan sonra temelini atacağız”" dedi.

EKMEKLER ÇÖPE GİDİYOR

Bayat ekmekleri çöpe gitmesini engellemek için araçla mahalleleri gezip bayat ekmekleri topladıklarını belirten Fadıloğlu, rakamlar karşısında şok yaşadığını söyledi. Bir yılda 780 bin ton ekmeğin toplandığını belirten Fadıloğlu, “"Bu rakam küçümsenecek bir rakam değil. İmarlı yerlere yerleştirdiğimiz bu ekmek kutularına atılan ekmekler bize gerçekten şaşırttı" dedi.”

70 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Rıdvan Fadıloğlu, “2011 yılından bu yana her yıl Mart ve Ekim aylarında, yapmış oldukları dikimlerle şuana kadar yaklaşık 70 bin fidanı toprakla buluşturduklarını dile getirerek, " Ekip arkadaşlarımızla birlikte almış olduğumuz bu karar ile birlikte, başlattığımız bu faaliyeti, ağırlıklı olarak öğrencilerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Bizim amacımız, imkanlar dahilinde, keşke daha geniş alanlar olsa da, her çocuğumuz, her yıl bir ağaç dikebilse" şeklinde konuştu.” LEYLA ÖZEKŞİ POLAT