Program kapsamında kentin tarihi ve kültürel özelliklerini yansıtan mimari yapılar, müzeler ve Hayvanat Bahçesi'ne geziler düzenlendi, gezilere 2 bin kişi katıldı.

ANTEPFISTIĞI ANLATILDI

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 15 Nisan-15 Mayıs tarihleri arasında tarihi ve kültürel mekanlara geziler düzenledi. Geziye katılanlara önce, Fıstık Park'ta asırlık fıstık ağaçları içerisinde Gaziantep'in ekonomisi ve sosyal hayatı açısından büyük öneme sahip Antep fıstığıyla ilgili bilgiler aktarıldı. Daha sonra 2017 yılında 3,5 milyon ziyaretçi ağırlayan Hayvanat Bahçesi, Safari Park ve Zooloji Müzesini gezen katılımcılar, 15 Temmuz gecesi yapılan hain darbe girişiminin başladığı andan, Türkiye Cumhuriyeti'nin zaferiyle sonuçlanan zamana kadar yaşanan olayları anlatan Türkiye'nin ilk ve tek 15 Temmuz Demokrasi Müzesini gezdi.

Gaziantep Sanat Merkezi'nde yetenekli çocukların neler yapabileceklerine şahitlik eden ziyaretçiler, Gaziantep'in hamam kültürünü geleceğe taşıyan Hamam Müzesi’yle mutfak kültürünü gözler önüne seren Emine Göğüş Mutfak Müzesi’ne geçti. Program, tarihe tanıklık eden Gaziantep Kalesi’nin gezilmesiyle tamamlandı. Haber Merkezi