Türkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından düzenlenen Ordu'da düzenlenen “Kent Konseyleri ve Büyükşehir Tematik Çalıştayı” sona erdi. Gaziantep'i yürütme kurulu üyesi Necati Binici ile birlik basın müşaviri Ökkeş Özekşi temsil etti.

Ev sahipliğini Ordu Kent Konseyinin yaptığı Büyükşehirlerde faaliyet gösteren Kent konseyleri başkanları ve genel sekreterlerinin bulunduğu çalıştay çok verimli geçti. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Hasan Soygüzel, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, UCLG-MEVA Koordinatörü Hasan Ali Şükür ve Bursa, Kocaeli, Şanlıurfa, Trabzon, Samsun, Sakarya, Gebze, Kahramanmaraş, Gaziantep, Yalova, Tekirdağ, Çanakkale, Mersin, Adana, Pendik kent konseyleri başkan ve genel sekreterleri katıldığı çalıştayda, illerdeki konseylerin daha etkin ve verimli çalışma yapabilmeleri için çözüm önerileri üretildi.

EV SAHİPLİĞİNİ ORDU YAPTI

Ordu Kent Konseyi Başkanı Atila Tatar’ın ve genel sekreter Seyfettin Kızıl'ın son derece iyi bir ev sahipliği yaptığı toplantı 2 gün sürdü. Atila Tatar'ın açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda, katılımcılara ‘Yeni Büyükşehir Kanunu-Kent Konseylerinin İşlevsellik ve Ölçek Sorunu’ konularında Yalova Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Salih Batal ve öğretim görevlileri İsmail İzzet Dur ve Volkan Topçu tarafından barkovizyon gösterisiyle bilgiler verildi.

BİNİCİ YÖNETTİ

Çalıştayda birinci oturumu Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Üyesi Necati Binici, ikinci oturumu ise Saim Nuri Yavuz yönetti.. Büyükşehir'lerden gelen konsey başkanları ve genel sekreterleri ‘Kent Konseyleri Bağlamında Büyükşehirlerde Yaşanan Sorunlar ve Kent Deneyimleri’n anlattı. Bunları çözüm önerileri sunuldu.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yürütme Kurulu Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Büyükşehir belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı makamlarında ziyaret etti. Birlik ve konseyler hakkında bilgi veren dönem Başkanı Hasan Soygüzel, Kent konseylerinin tüm illerde yapılanması gerektiğini, bu arada bazı illerde gerçekleşmeyen genel kurulların biran önce yapılması gerektiğini vurguladı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu hakkında bilgi verirken, bu arada Gazinatep'e duyduğu ilgiyi anlattı ve kısa süre önce şehrimize geldiğini söyledi. Kentin tarihi v ekültürel yönde Asım Güzelbey döneminde çok etkili işler yapıldığını belirten Balkanlıoğlu, Fatma Şahin'e başarılar diledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise, birliği çok iyi şekilde ağırladı. Çamaş ilçesinde iftar yemeği veren Yılmaz, burada birlik mensuplarını mehter takımı ile karşıladı.