Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, önümüzdeki günlerde genel kurulunu yapacak olan Kent konseyinin önem arzettiğini söyledi. Binici, "Gaziantep artık şehirde yaşayanların da yönetimde söz sahibi olduğu bir kent olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Kişiler, sorunlarını dile getirebilecek ve çözüm önerilerini belediyelerimize iletebilecek duruma gelebilecek” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın 2006 yılında çıkardığı bir genelge ile kent konseylerinin kurulmasının zorunlu olduğunu anımsatan Genel Sekreter Binici, “İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile birlikte birçok kent konseyi kurulmaya başladı. Gaziantep de bunlardan biridir. Önümüzdeki süreç içerisinde Avrupa Birliği sürecinde kentlerde yerelden ve yerinden yönetim konusunda hızlı adımlar atan hükümetimiz, bu konuda da hızlı bir adım attı. Artık kentte yaşayanların kent hakkındaki görüşlerini bildirebileceği en uç nokta kent konseyleridir. Bu anlamda biz Türkiye Kent Konseyleri Birliği adına hızla bölge toplantılarını gerçekleştireceğiz. Bu bölgesel toplantılarda bizden talep edilen yardımları yapmış olacağız. Kent konseyi bulunmayan yerlerde kurulmasını sağlayacağız. Çünkü İçişleri Bakanlığı müfettişleri, valilikleri denetime geldiklerinde kent konseyleri konusunda da bir denetim gerçekleştiriyorlar. Dolayısıyla belediye başkanlarımız da bu konuda hassas davranmak zorundalar” dedi.

YAYGINLAŞMALI

Kent konseylerinin yaygınlaşması yönünde çalışmaların sürdüğüne işaret eden Binici, “Önümüzdeki toplantılarda daha doğru, hızlı ve işleyişi daha yoğun kent konseyleri oluşturma konusunda kentlerimize her türlü desteği ve yardımı vereceğiz. Gaziantep’te tüzüğümüz gereği büyükşehir belediye başkanımızın bir hazırlık yaptığını biliyoruz. Gaziantep’te kent konseyi genel kurulu tekrar yapacaktır. Seçimli genel kurulda kent konseyi yürütme kurulu ve kent konseyi başkanı seçimi yapılacaktır. Şu anda Gaziantep kamuoyunda ismi geçen bazı arkadaşlar var. Bu kişilerin olup olmayacağını genel kurul gösterecektir. Burada yetki genel kurulundur. Genel kurul da üyelerini belirlerken belediye başkanımız özellikle tüzükte belirtilen çerçevede genel kurula davet edeceği için genel kurul inşallah doğru bir seçim yaparak başkanını ve yürütme kurulunu seçerek Gaziantep’te bizim bıraktığımız yerden Gaziantep Kent Konseyi’ni geçmiş dönemde görev yapmış arkadaşlardan daha iyi bir noktaya götürmeleri için onları destekleyeceğiz. Gaziantep artık şehirde yaşayanların da yönetimde söz sahibi olduğu bir kent olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Kişiler, sorunlarını dile getirebilecek ve çözüm önerilerini belediyelerimize iletebilecek duruma gelebilecek.” İHA