Cumhurbaşkanlığı külliyesinde kapanış toplantısı gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı “Şehircilik Şurası”nın sonuç bildirgesi yayımlandı. Sonuç Bildirgesi’nde Kent konseylerinin daha aktif hale getirilmesi, şehre dair tüm süreçlerde işbirliği imkânlarını geliştirecek merci olarak kabul edilmesi yönünde gerekli mevzuat değişiklikleri yapılmalıdır kararı da alındı.
KOMİSYON ÇALIŞMALARINA BİNİCİ DE KATILDI
Komisyon çalışmalarına Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Necati Binici’nin de katıldığı “Şehircilik Şurası”nın Sonuç Bildirgesi ve bakanlar kurulu kararıyla Kent Konseyleri STK-Kamu İşbirliği açısından örnek STK uygulaması gösterildi. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanı Necati Binici, böyle bir karar çıkmasına katkıları olduğunun altını çizerken, "Kent konseylerinin daha aktif hale getirilmesi, şehre dair tüm süreçlerde işbirliği imkânlarını geliştirecek merci olarak kabul edilmesi yönünde gerekli mevzuat değişiklikleri yapılması kararını çok önemsiyoruz. Bu karar kent konseylerinin geleceği için çok önemli. Bizimde bu kararın çıkmasına katkımız oldu. Şehircilik Şurasında 4. komisyonda komisyon başkan yardımcısı olarak görev aldım. Kent konseylerinin hak ettiği başarılı bir sonuç aldık. Bana destek veren akademisyen Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin'e teşekkür ediyorum. Onunda büyük katkısı oldu" dedi.
DAHA ETKİN OLACAK
Bu karar yasalaştığı zaman yönetimin bütün kademelerinde, belediyelerin yapacagı stratejik planlarda kent konseylerinin daha etkin olacağını dile getiren Binici, Son dönemlerde, kalkınma ve yerel yönetimlerin geliştirilmesinde STK’ların işbirliğinden ve girişimci özelliklerinden yararlanılmaktadır. STK’lar ve diğer paydaşların politika önerilerini ve hizmet sağlama deneyimlerini yerel yönetimlere aktarmaları için oluşturulan katılımcı karar alma süreçlerinin uygulaması (Kent Konseyleri) STK-kamu işbirliği açısından iyi bir örnek oluşturmaktadır' denilen bakanlar kurulu kararıda ayrıca önem kazanmıştır. Cumhurbaşkanımız konuşmasında şura kararlarına önem verdiğini ve takipcisi olacagını ifade etti " diye konuştu. Meral KINACILAR