Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin Adana'da yaptığı toplantıda, ülkemizin en önemli sorunu haline gelen göç konusunu masaya yatırma kararı alındı.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği yeni başkanlarının, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek’i makamında yaptığı ziyarette önemli mesajlar veren Birlik dönem Başkanı Gülay Sarışen, kent konseyleri olarak çıkış noktalarının tüm kent konseylerinin bir bütünlük teşkil etmesi olduğunu vurguladı ve, “Geldiğimiz noktada 50 üyemiz var. Birlik olarak sorun yaşayan kent konseylerimizin bulunduğu alanlara gitmek, sorunları ve nasıl bir destek vereceğimizi yerinden ve onlarla birlikte tespit etmek bizim için çok önemli. Adana Kent Konseyi gibi aktif kent konseylerimizle birlikte de genel sorunlarımızla ilgili bölgesel toplantılar yapmak üzere çalışmalar yapıyoruz.Türkiye Kent Konseyleri Birliği olarak, dönem içerisinde yapacağımız toplantıları planlamak, mevcut durumu değerlendirmek ve Mart ayının sonunda Adana Kent Konseyi ortaklığıyla gerçekleştireceğimiz göç konulu toplantıyı planlamak üzere buradayız. Adana Kent Konseyi’nin daha önce bu konuyla ilgili yaptığı toplantıyı,ulusal boyuta taşımak için neler yapabileceğimizi konuşacağız” dedi

DESTEK ARTMALI

Kent konseylerinin, özellikle göç alan kentlerde, kentlilik bilinci oluşturulmasına yönelik yaptıkları akademik ve sosyolojik çalışmaların önemine değinen Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, “Hemen her ilçemizde birer kent konseyi olmasına rağmen, ne yazık ki aralarında herhangi bir koordinasyon gözleyemiyoruz. Bu sorunun giderilmesi için daha verimli çalışmalar ortaya konulacağına inanıyoruz. Gönüllülük esasına dayalı bir yapı olduğunuz için genel ve yerel idarelerin maddi katkısı olmadan bu tür organizasyonları yürütmenin çok zor olduğunu da biliyoruz.Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, Adana Kent Konseyimize yeterince destek vermemize rağmen bu desteği artırmamız gereğine inanıyoruz. Adana Kent Konseyimiz, özellikle son dönemde ciddi çalışmalar yaptı. İnşallah bundan sonra da hızlarını daha çok artırırlar” şeklinde konuştu.

KİMLER KATILDI

Türkiye Kent Konseyleri Birliği yeni başkanları, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek’i makamında ziyaret etti. Kent Konseylerinin koordineli çalışmalarının önemine değinilen ziyarette, daha önce Adana Kent Konseyi tarafından yapılan göç konulu çalışmanın, mart ayında ulusal boyutta ele alınacağı belirtildi.

Ziyarete, Türkiye Kent Konseyi Dönem Başkanı Gülay Sarışen, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Saim Yavuz, Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Gebze Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Esat Ural, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli, Gaziantep Yürütme Kurulu Üyesi Necati Binici, Yalova Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Soygüzel ve Türkiye Kent Konseyi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Ökkeş Özekşi, katıldı.