Gaziantep Kent Konseyi genel kurulu gerçekleşti. Başkanlığa Mehmet Aslan'ın seçildiği ve eski yürütme kurulu üyelerinden sadece Necati Binici ve Hulusi Kalender'in yer aldığı kent konseyi büyükşehir belediyesinde yapıldı.

Genel kurula Celal Doğan katılırken, Konseyin kurucusu olan önceki Büyükşehir belediye Başkanı Asım Güzelbey'in davet edilmediği öğrenildi. Vali Erdal Ata'nın da katıldığı kongrede, Fatma Şahin bu Kent konseyinin çok farklı olacağını söyledi. Başkanlığa eski Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan'ın seçildiği kent konseyinde divan başkanlığını Abdulkadir Konukoğlu yaptı. Divan katipliğine Mustafa Geylani ve Hülya Akkaya'nın seçildiği genel kurulda ortak akıl vurgusu yapıldı. İsimler okunarak açık oylamayla yapılan Kent konseyinde 16 Yürütme kurulu üyesi seçildi. Böylece Kent konseyi tarihinde en fazla yürütme kurulu bu dönemde gerçekleşti.

DOĞAN: PARTİ ROZETİ BIRAKILMALI

Gaziantep Büyükşehir Belediye eski Başkanı Celal Doğan konuk olarak davet edildiği genel kuruldaki konuşmasında siyaset vurgusu yaptı. Kent konseylerinin önemli olduğunu söyleyen Doğan, "Ben belediye başkanı seçildiğimde Zihni Kutlar beni yukarıya çıkardı. Bana 'parti rozetini' çıkar dedi. Bende başkanlığım döneminde o rozeti takmadım. O yüzden en önemli mesele particiliği bırakmak ve başkanlık yapmak" dedi.

ŞAHİN BİLGİ VERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda yapılan genel kurula 210 üyeli konseyden 140'a yakın katılım sağlandı.

ESKİ BAŞKANLAR BULUŞTU

Genel kurulda eski başkanlarda buluştu. Sadece Kent konseyini ilk kurucusu olan Asım Güzelbey'in davet edilmediği genel kurulda Şahinbey'in eski belediye başkanları Yaşar Ağyüz ile Ömer Can, Şehitkamil Belediyesi eski başkanları Metin Özkarslı ile Mehmet Bozgeyik, Oğuzeli eski belediye başkanı Bekir Öztekin katıldı.

İŞTE KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU

Adil Sani Konukoğlu

Eyüp Bartık

Ahmet Tiryakioğlu

Abdulkadir Çıkmaz

Cahit Nakıboğlu

Ömer Küsbeoğlu

Mehmet Durdu Yetkinşekerci

Sıtkı Severoğlu

Mahsun Altunkaya

Necati Binici

Nuri Bay

Figen Akan

Taner Özdurak

İrfan Demirci

Hulusi Kalender

Mehmet Ali Eminoğlu

Yedek Üyeler

İbrahim Buğur

ünal Akdoğan

Ender Kılıç

Kamil Gereçci

Hülya Akkaya

Serpil Karuserci

Mehmet Doğan Teke

Samet Bayrak

Reşit Durak

Funda Suran

Mecit Katırcı

Zafer Okuducu

Settar Kıratlı

Ahmet Göksular

Ahmet Gülmez

Ülker Sülker