GAZİANTEP'İN GÜVENLİĞİNİ İLGİLENDİREN HER TÜRLÜ KONU KENT KONSEYİ TARAFINDAN HASSASİYETLE TAKİP EDİLMEKTEDİR

Gaziantep kamuoyu tarafından, bilindiği gibi uzunca bir süredir gerek görsel gerekse yazılı basında Suriyeli Muhalif grupların Gaziantep'teki faaliyetlerine yönelik kaynağı belli veya belli olmayan bir çok haber yayınlanmakta ve bu tür haberler Gaziantep'in güvenliği açısından halkımız arasında endişeye sebep olmaktadır.

Özellikle ABD Büyükelçiliği kaynaklı olarak ulusal ve yerel basınımızda yer alan son haberler bu endişenin artmasına sebep teşkil etmiştir.

Kent Konseyimiz; gerek bir barış ve huzur şehri olan Gaziantep'in güvenliği ile ilgili tereddüt ve endişe yaratan, gerekse sanayi, ticaret, turizm alanlarında gösterdiği olağanüstü ilerleme ve gelişimine zarar verebilecek bu tür haberleri anında ciddiyetle takip etmekte ve ilgili makam ve kurumlar nezdinde derhal girişimde bulunmaktadır.

Gaziantep tarih boyunca onlarca medeniyete evsahipliği yapmış, her türlü etnik köken, din ve mezhebe mensup insanların bir arada huzur içinde yaşadığı bir şehirdir ve öyle olmaya devam edecektir.

Dolayısı ile Gaziantep Kent Konseyi, şehrimizin gelişimine, imajına zarar verebilecek her türlü konuyu yakından takip etmekte ve bu konuda her türlü girişim ve çalışmayı hassasiyetle sürdürmektedir. Bu bağlamda, bu tür haberlere zemin teşkil edebilecek her türlü faaliyetlerin ortadan kaldırılmasına yönelik girişim ve taleplerimiz hükümet ve ilgili devlet kurumlarımız nezdinde dile getirilmiş olup, konuyla ilgili çalışmalarımız hassasiyetle ve ciddiyetle devam ettirilecektir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.

Gaziantep Kent Konseyi adına Başkan Mehmet Aslan