2006 yılından bu yana faaliyet gösteren ve ilk başkanı Asım Güzelbey olan, son dönem başkanlığını Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun'un yaptığı Gaziantep Kent Konseyi seçime gidiyor. 14 Ağustos 2014 Perşembe günü saat 18:00'da Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılacak kent konseyi genel kurulunda üyeler, kent konseyi yeni başkanı ve yürütme kurulu üyelerini seçecek.

ŞAHİN'DEN DAVET

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kent Konseyi üyelerini Seçimli Genel Kurula katılmaya davet etti. Fatma Şahin tek tek üyelere gönderdiği davet mektubunda, "İçişleri Bakanlığınca 5393 sayılı belediye kanununun 76'ncı maddesi uyarınca hazırlanan ve 08.10.2006 tarih ve 26313 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kent Konseyi Yönetmeliğinin 8. maddesi gereğince Genel Kurul üyesi olarak seçilmiş bulunmaktasınız. Yapılacak toplantıya katılımlarınızı önemle rica eder, saygılar sunarım" dedi.

İŞTE GÜNDEM

Gaziantep Kent Konseyi Seçimli Genel Kurulu'nun gündemi ise şöyle:Açılışın ardından, divan ve sandık kurulu seçimi yapılacak. Divan: 1 başkan ve 2 katip üye seçilecek. Daha sonra Sandık Kurulu için 1 Başkan ve 2 katip üye seçimi yapılacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nnı okunmasıyla başlayacak genel kurulda Genel Sekreter tarafından faaliyet raporu okunacak. Ardından Kent Konseyi Başkanının seçimi, Yürütme Kurulu üyelerinin seçimi, Kent Konseyi Yönergesinin güncellenmesi, Meclis ve Çalışma Gruplarının oluşumu yapılacak. Dilek ve temennilerin ardından genel kurul sona erecek. Meral KINACILAR