Meclis ve Çalışma Grubu Başkanları ile Kent Konseyi Başkanı Mehmet Aslan bir araya gelerek, Konsey’de yapılacak çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulundu. Yoğun bir gündemle bir araya gelen Meclis ve Çalışma grubu Başkanları yeni proje ve fikirlerini anlattı. Konsey Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep’in en önemli sorunlarından “Eğitim. Yeni dönemde, aktivitelerimiz ve raporlarımızla daha da iyisini yaparak diğer kent konseylerine örnek olmalıyız” dedi.

TURAL BİLGİLENDİRDİ

Hayata geçirilecek projeler hakkında başkanları bilgilendiren Genel Sekreter Fikret Murat Tural, “İlimiz genelinde Gençler için eğitim ve tiyatro projeleri hazırlandı. Rutin olarak kişisel gelişim seminerleri verilecek. Bu küçükler ve gençler için ayrı ayrı tiyatro çalışmaları olacak. Ayrıca; Gaziantep’te yaşayan, yaşadığı şehrin gönüllüsü” Gaziantep için bir fikrim var” diyen, yaşadığı şehirde görmek istediği her şeyi bize iletmek isteyen, benim de yaşadığım şehre katkım olsun diyen herkesi Kent Konseyine bekliyoruz” dedi.

RAPORLAR HAZIRLANDI

Aslan ise, kent Konseyinde alınan kararların uygulayıcı birimleri kamu kuruluşlarının ilgili belediyeler olduğunu belirterek, "Talepler Belediye Meclisine sunulur. Belediye Meclisleri Kent Konseyinde alınan kararları dikkate almak zorundadır. Bir senelik süre zarfında konsey beş tane rapor hazırladı, bunlar Büyükşehir Belediye Meclisine gönderildi, takibi yapıldı, kentin sorunları ile ilgili Konseye gelen her talep, öneri Genel Sekreterlik tarafından değerlendirilip, ilgili yerlere ulaştırılıyor"dedi.

17 EYLÜL'DE GENEL KURUL VAR

"Biz, Kent Konseyi olarak büyük bir aileyiz" diyen Aslan, "Bu şehir bizim. Şehrimiz için daha da verimli çalışılmasını sağlamalıyız. 17 Eylül’de yapacağımız 6.Genel Kurulumuzun gündemi yine Gaziantep’in en önemli sorunlarından “Eğitim.” Yeni dönemde, aktivitelerimiz ve raporlarımızla daha da iyisini yaparak diğer kent konseylerine örnek olmalıyız” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ