Gaziantep Kent Konseyi Genel Kurulu’nu yaparak yeni yönetimini oluşturdu. Başkanlığı’na Mehmet Aslan’ın oy birliği ile seçildiği genel kurulda ilginç görüntülerde yaşandı. Asım Güzelbey dışında eski ve yeni belediye başkanları buluşturan genel kurula, siyasiler ve Sivil Toplum Kuruluşu başkanları da ilgi gösterdi. Kent Konseyi Başkanlıına seçilen Mehmet Aslan, "Ben her zaman usulüyle doğruları söyleyen birisiyim. Kent Konseyi ile de doğru olana tam destek vereceğiz" dedi.

Aslan, konuşmasında nasıl başkan olduğunu anlattı. Yerel seçimler sonrası başkan Fatma Şahin’in kendisiyle görüşüp başkan olmasını istediğini belirten Aslan, “Ben kendisine de söyledim. Benim başkanlığımda ve dediğim gibi bir kent konseyinin siyasetçiler için risk olacağını belirttim. Başkanımız illa ki senle çalışmak istiyorum. Bizler yanlışları da yine üslubuyla söylemeye devam edeceğiz" dedi.

VALİ ATA: EĞİTİM NEDEN YOK

Gaziantep Valisi Erdal Ata da yaptığı konuşmasında, "Kent Konseyi önceki dönemde 10 önemli sorunu tespit ettiklerini söyleyip açıkladılar. Ama eğitim sorunu yoktu. Bana ilk üç sorun nedir diye sorsanız eğitim, eğitim, eğitim diye cevap verirdim” diye konuştu. Ata, kent konseyinin önemine dikkat çekerek, “Beşikten mezara kadar, bizim tüm hayatımızda, belediyenin yaptığı tüm hizmetler bizi ilgilendiriyor. Belediyeler kendi görev alanları içinde ne kadar iyi hizmet edebilirse, yaşam standardı da o kadar yüksek olur. Yasayla kurulmuş olan Kent Konseyi bir danışma kuruludur. Kentin her kesiminin temsil edildiği bir danışma kuruludur” dedi.

ŞAHİN ORTAK AKIL VURGUSU YAPTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise ortak akılla yönetilmenin önemine dikkat çekti. Şahin, “Bütün şehirlerden farkımızı çok net bir şekilde görüyorum. Aslında bu kendiliğinden de olmuyor. Akşamdan, sabaha bu şehir oluşmuyor. Baktığınız zaman muhteşem bir medeniyet var. Bütün azınlıklarla komşuluk yapmış, kız almış, kız vermiş, alışveriş ve ticaret yapmış bir şehir var. Dolayısıyla bugün 5 organize sanayi bölgemiz var. Ticarette çok iyi bir konumdayız. Şehirde belediye başkanlığı yapmak hakikaten çok farklı. Çok heyecan verici bir iş, çok önemli bir iş insanların yaşamına çok hızlı dokunabiliyorsunuz. Sizlere ihtiyacımız var. Türkiye kendisini sosyal, laik, hukuk devleti olarak kendini tanımlıyor.”

DOĞAN: ÇIKARLAR ÖN PLANDA OLMALI

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Celal Doğan ise, Gaziantep’in çıkarlarının ön planda tutulması gerektiğine vurgu yaptı. Doğan, “Bu şehirde sokaklar eksik ya da fazla yapılır, bunlar çok önemli değil. Biz Gaziantepliyiz, Gaziantep’in çıkarlarını, birlikte yaşama iklimini bozmamak için gayret sarf etmeliyiz. Göç alan bir şehiriz. Şu an da ummadığımız bir misafir bulunuyor. Onları bir süre de olsa geçici kabul edelim. Gaziantep’in ev sahipliği koşullarını, misafirperverliğini, sahiplenme arzularını, bütün inançlarına rağmen sosyolojileri farklı, kültürleri farklı inançları bizim gibi olsa da farklılıkları var. Bunları bu şehirde problemsiz geçiştirme yollarını bulmamız gerekiyor” dedi.

KONUKOĞLU: KONSEY, GAZİANTEP’İ GELECEĞE TAŞIYACAK VİZYONA SAHİPTİR

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Kent Konseyi yönetimine girdi. Adil Konukoğlu, bugüne kadar yaptıkları başarılı hizmetlerden dolayı Prof. Dr. Yavuz Coşkun başkanlığındaki önceki yönetime teşekkür etti. Konukoğlu, yeni yönetime başarılar dileyerek, şunları kaydetti:‘’Başkanlığa seçilen Sayın Mehmet Aslan ve yeni Yürütme Kurulu’nu tebrik ederim. Kentin her kesiminin temsil edilmesiyle daha katılımcı ve daha güçlü bir yapıya kavuşan Konsey, Gaziantep’i geleceğe taşıyacak vizyona sahiptir. Gaziantep her geçen gün daha hızlı büyüyor ve gelişiyor. Konseyin, kentimizin önemli sorunlarının belirlenmesinde ve çözümünde önemli çalışmalara imza atarak etkin roller üstlenecek, kalkınmaya destek verecektir. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek, şehrimizi daha iyi yerlere getireceğimize inanıyorum"

TİRYAKİOĞLU: ÇABA SARFEDECEĞİZ

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği görevine seçildi. Tiryakioğlu, "Kent Konseyinin Gaziantep'in sorunları ve ileriye dönük vizyon ve misyon projelerini başarıyla yerine getireceğinden hiç bir kuşkumuz yoktur. Yeni dönemde üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirebilmek için çaba sarf edeceğiz" dedi. Tiryakioğlu, yeni dönemle birlikte tüm Gazianteplilerin desteğiyle Kent Konseyinin misyon ve vizyon projelerine kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Üzerlerine düşecek tüm sorumlulukları layıkıyla yerine getirebilmek için emek sarf edeceklerini belirten Tiryakioğlu, kent konseyinin yeni yönetiminde yer alan tüm isimlere başarılar dilerken, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun başkanlığındaki önceki yönetime de hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT