Gaziantep olması gereken gibi yönetiliyor mu.. Hatta iyi temsil edilebiliyor mu ? Bu şehir, yaşanılabilir bir kent olma yolunda ileri mi gidiyor, yoksa geriye mi ? Siyaseten ne durumdayız.. İktidar veya muhalefet olarak politikacılarımız ne derece etkili olabiliyor.. Gaziantepin gerek siyasi, gerekse bürokratik lobi gücü var mı, varsa etki gücü nedir ?

Sorun sorabildiğiniz kadar.. Ucu açık.. Ama hemen söyleyeyim, sonuç itibariyle bir yere varamazsınız.. Çünkü cevap çok nettir.. Gaziantep kenti yönetilenlerince, artık sadece kendilerini düşünenlerin, kendi çevrelerini koruyanların, kişisel çıkarların ön plana alındığı bir şehir olmuştur.. Kimsenin bu kenti düşündüğü yoktur..

Hiç uzağa gitmeyelim.. Şu son olay herşeyi anlatmaya yetiyor.. 62. Hükümet kurulmuş, ama bir tek Gaziantepli veya Gaziantepi temsil eden BAKAN kabinede yer almamıştır.. Elbette geçmiş dönemlerde de kabinede yer almadığımız dönemler olmuştur.. Ama tam tersi aynı kabinede 2 Gaziantepli bakanımız olduğunu da unutmamak gerek.. Kaldı ki, o dönemlerde ithal bakanımız olmamıştır.. Artık öyle bir noktaya gelindi ki, ithal bakana bile razı olunacak ama o bile elimize geçmiyor..

AK PARTİ TEŞKİLATININ BAŞARISIZLIĞIDIR

Peki neden bu durumlara gelindi ? Gaziantep, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın gözdesi durumunda iken, neden bu kentin milletvekillerine bir Bakanlık çok görülmüştür.. Var olan 8 Milletvekilinden bakanlığa layık bir isim yokmudur ? İşte burada durmak gerekiyor.. Çünkü siyasette 'ağlamayana mama yoktur' Ne varki, iktidar partisinde Gaziantepi temsil edenler sadece kendilerini düşünmektedir.. Gerek partisel, gerekse kentsel bütünlük yoktur.. Eğer olsaydı o bütünlük ve birliktelik, şimdi ben bu satırları yazmamış olacaktım..

Şunu sakın gözden kaçırmayın.. Gaziantep AK Parti teşkilatı bu misyonu üstlenmekten uzak bir görüntüdedir.. Kendi içerisinde parçalara bölünmüştür.. Öyle olmasaydı eğer, böyle dönemlerde seri toplantılar yapılır, görüş alışverişlerinde bulunulur, Gaziantepe yeni kurulacak kabinede bir Bakanlık almanın yöntemleri tartışılırdı. Bazı etkili isimler devreye sokulur, İl Başkanı tüm milletvekillerini toplar, partinin abilerinin görüşünü alır, hatta küçük bir anket yapar, Gaziantepi temsil eden vekillerimizden birisine bakanlık verilmesi için lobi çalışmaları yapardı..

Gerçekleşir veya gerçekleşmezdi.. Ama en azından AK Parti teşkilatı olarak Gaziantepin birlik beraberlik içinde olduğu, bütünlük sergilediği partinin genel merkezine hissettirebilinirdi.. Yapamadılar maalesef.. Üstelik birde Hüseyin Çelikin koltuğunu kaybetmesiyle birlikte Gaziantepi tamamen etkisiz bir şehir haline dönüştürdüler.. Elbette özellikle Hüseyin Çelikin, Gaziantepe katkısı tartışılır, seçildiği günden beri sadece törenler dışında Gaziantepi çok ihmal ettiği söylenebilir.. Ama nihayetinde en önemli bir koltuğa sahip olması Gaziantep açısından dezavantaj değil, avantajdı.. Sonuç olarak Gaziantep artık sıradan bir kent haline dönüştürülmüştür. Kişisel veya makamsal yönlü üstünlük sağlayanlar, küçük olsun benim olsun mantığı ile, Gaziantepi küçültmeye, sıradan bir şehir haline getirmeye başlamışlardır..

GÜRÜLTÜ İÇİN KİME BAŞVURMALIYIZ

Gürültü kaderimiz olmamalı diyoruz yıllarca.. Ama her geçen gün daha da büyüyor gürültü sorunu.. Gündüz ayrı bir alem gece daha ayrı.. Birde gece yarıları başladı son yıllarda.. Saat gecenin 01i, 2si olmuş kimsenin aldırış ettiği yok.. Meskun bölgede olsun, Jandarma bölgesinde olsun, isteyen istediği gibi özgürce hareket ediyor. Yasaları filan dinleyen yok.. Silahını sıkıyor, havai fişeğini atıyor. Müziğini son sesine kadar açıyor.. Hele düğün sonu konvoyları tam bir alem.. Davullar, kornalar, gelinle damadın bırakıldığı eve kadar eşlik edenlerin o mahalleyi uykudan kaldıracak kadar aşırı gürültü yapma sorumsuzluklarına dur diyen Allahın kulu yok.. Belediyeler ilgilenirmiş gibi yapıyor sadece.. Emniyet bir ara bişeyler yapıyordu şimdi onlar da elini ayağını çekti bu gürüntü işinden.. Jandarmayı zaten söylemeyin.. Çünkü bu şehirde haftalardır yazıyor uyarıyoruz, Jandarma bölgesi adeta gece gündüz silah sıkanları teşvik ediyor. Artık bu şehirde yaşayanlar olarak, bu gürültü işinin düzeleceğine inanmamaya başladık desem yeridir.. Eğer ben bile pes edecek halde isem, Allah vatandaşın yardımcısı olsun.. Peki bu böylemi olmalıdır ? Yani yasa dışı işler yapanlar, kural ve kanun tanımayanlar Gaziantepte özgürce hareket edecek, kanuna uyanlar, kurallara riayet edenler cezalandırılacak.. Çok merak ediyoruz Gaziantepte yaşayanlar olarak. Bu gürültü kirliliği için kime başvurmak gerekiyor acaba ?