Gaziantep'te 2008 yılından bu yana Vergi Dairesi Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Erol Çember'in görevinden istifa edeceği ve serbest çalışmayı düşündüğü öğrenildi.

10.03.2008 tarihinde Gaziantep Vergi Başkanlığı görevine başlayan Erol Çember, kayıtdışı ile mücadele ederek, vergilerin ödenmesi noktasında mükelleflerin bilgilendirilmesi, gönüllü ödeme alışkanlığının ve vatandaşların vergi duyarlılığının artırılmasında önemli başarılara imza attı. Evli ve iki çocuk babası Çember, kendi işini kurmak için görevinden istifa ediyor.

TOPLANTI YAPIYOR

Çember, bugün saat 10'da başkanlık makamında düzenleyeceği basın toplantısında ayrıca Vergi Dairesi Başkanlığının 2014 yılı tahakkuk ve tahsilat rakamları değerlendirmeleri ile 6552 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun; kesinleşmiş alacaklar, motorlu taşıt vergileri ve kasa fazlası yapılandırmasından faydalanan mükelleflerle ilgili sonuçları değerlendirilecek.

SERBEST ÇALIŞACAK

Edinilen bilgiye göre, Erol Çember'in Bağımsız bir denetim firmasının Gaziantep temsilciliini yapacağı öğrenildi. Merkezi Ankara'da bulunan denetim firmasının Gaziantep'te açacağı ofisin başına geçecek olan Çember'in, Maliyedeki görevine devam etmesinin ve Antalya ile Adana illerinin birinin vergi dairesi başkanlığını yapmasının teklif edildiği ama kabul etmediği ifade edildi.

HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Gelirler Kontrolörü olarak göreve başlayan Çember, Adana Defterdar Yardımcılığı, Erzurum Gelirler Bölge Müdürlüğü, Gelirler Başkontrolörlüğü, İstanbul Defterdarlığı Nuruosmaniye Vergi Dairesi Başkanlığı, Beyoğlu Vergi Dairesi Başkanlığı, Mersin Defterdarlığı, Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. Haber Merkezi