İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, 30 Mart yerel seçimlerinin sonuçlanmasının ardından mazbatasını aldı ve göreve başladı.
AK Parti’den aday olan Kemal Vural, Türkiye geneli 30 Mart Pazar günü yapılan seçimlerden başarılı sonuç elde etti ve yeni dönem İslahiye Belediye Başkanı olarak seçildi. İslahiye Adliye Seçim Kurulu Başkanı Hakim Alpaslan Tatlı’dan mazbatasını alan Kemal Vural, yeni dönem görevine başladı.
Kemal Vural; İlçe Kaymakamı Ünal Çakıcı’ya, İlçe Seçim Kurulu Başkanına ve tüm çalışanlarına, İlçe Emniyet Müdürlüğü çalışanlarına, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı çalışanlarına teşekkür ederek huzur ve sükunet içinde bir seçim dönemi geçirdiklerini belirtti.
Mazbatasını alan Kemal Vural, partililerle birlikte İslahiye Belediye Başkanlığı’na gitti. Yeni hizmet dönemi için seçilen Başkan Kemal Vural, eski Başkan Malike Uludağ’dan görevi teslim aldı. Devir teslim sırasında duygusal anlar yaşandı.
Başkanlık mührünü yeni Başkan Kemal Vural’a teslim eden Malike Uludağ, “5 yıldır görev yaptım. Demokratik bir seçim sonunda Kemal arkadaşımız seçimi kazandı. Ben kendisine başarılar diliyorum. Belediye hizmetlerinde de başarılar dilerim. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Başkanlık makamında ilk açıklamasını yapan İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ise şunları söyledi:
“Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben de Sayın Malike Uludağ hanımefendinin görev süresi boyunca memlekete kattığı katkılardan dolayı özel teşekkürlerimi iletiyorum. Bundan sonraki yaşamında kendisine başarılar diliyorum.”
Başkan Vural, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.