Gaziantep'in meşhur yemeği beyran hakkında konuşan işletme sahibi Uğur Dertli, "İşimizi gerçekten çok severek, aşkla yapıyoruz. Bizi ayıran özelliğimiz bu" dedi.

BEYRANA HAFTASONU RAĞBET DAHA FAZLA

Gaziantep'in UNESCO tarafından 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na girip 'Gastronomi Kenti' ünvanını almasıyla birlikte beyrana daha fazla rağbet olduğunun altını çizen Uğur Dertli, beyranın faydalarından da bahsederek, "Gastronomi kenti olduktan sonra Gaziantep mutfağına da bakış açısı değişti. Yerli turist sayısında çok ciddi artış oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e bu noktada çok teşekkür ediyoruz. Özellikle haftasonları beyran içmek için gelen misafirlerimiz çok fazla. Beyran çorbası özellikle kemik suyundan yapıldığından dolayı kırık-çıkık ve incimeler için çok faydalı. Ayak paçanın suyunu jel şeklinde sunuyoruz müşterilerimize. O da soğuk algınlığı ve gribe çok faydalı" diye konuştu.

DENETİME HAZIRIZ

Temizlik ve hijyen konusunda da oldukça hassas olduklarına vurgu yapan Dertli, mutfaklarının 7-24 denetlemeye de hazır olduğunu söyledi. "Mutfağımız 7-24 kontrole hazır" ifadesine yer veren işletme sahibi mutfakta temizlik ve hijyene özel ihtimam gösterdiklerinin altını çizdi.

ÜNLÜLER DE KELEBEK'İ TERCİH EDİYOR

Kelebek Lokantası'nın ünlü sanatçılar tarafından da tercih edildiğini vurgulayan Uğur Dertli, ünlülerin gelmesinden memnuniyet duyduklarını da belirterek şöyle konuştu; "Gece saat 11:00-12:00'dan sonra gelen müşterilerimiz özellikle ünlülerle fotoğraf çkilmek için sıraya giriyorlar. Çok emek verildiği zaman başarı da kendiliğinden geliyor."

FARKIMIZ ÇOK ÇALIŞMAMIZ

"Bizi diğer beyrancılardan ayıran özelliğimiz çok çalışmamız" diyen Dertli, "İşimizi gerçekten çok severek, aşkla yapıyoruz. Çünkü bu bir ekip işi. Bulaşıkçısından komisine kadar hepsinin emeği var. Sevgi ve ekip olmadan hiçbir şey olmaz" ifadelerine yer verdi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT