Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri kınalı keklik avlayan 7 kişiyi suçüstü yakaladı. Kafesler içinde bulunan 18 kınalı kekliğe el konulurken, gözaltına alınan 7 kişiye 17 bin 442 TL para cezası kesildi.

Van Jandarma Komutanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Çatak İlçesi Bilgi Köyü ve Gürpınar Kırkgeçit Köyü Mevkii'nde kafes avcılığı yapıldığı yönünde aldıkları ihbarlar üzerine hemen harekete geçti. Yapılan operasyonda satılmak üzere doğada yakalanmış ve kefesler içine konulmuş 18 canlı keklik ele geçirildi. El konulan keklikler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Gaziantep Erikçe Keklik Üretme İstasyonu'na teslim edildi. Gözaltına alınan Y.B., Ş.T., A.G., M.T., C.K., Z.Ö. ve İ.A.'ya ise toplam 8 bin 442 TL idari para cezası 9 bin TL de tazminat cezası verildi.

KAFES AVCILIĞI YASAK

Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Yunus Bakıcı, kafes avcılığının yasak olduğunu belirterek, "4 bin 915 sayılı kara avcılığı kanununa göre kafes avcılığı kesinlikle yasaktır. Denetimlerimiz Jandarma, Emniyet Birimleri ve Avcı Derneklerimizle birlikte ortaklaşa olarak devam etmektedir. Özellikle bahar döneminde İlimiz Merkez ve İlçelerinde meydana gelen Kafes Avcılığına yönelik denetimlerimiz artarak devam edecektir" dedi. DHA