Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kebabın başkenti olarak gösterilen Gaziantep, Ramazan ayında yine fazlasıyla et tüketti. Ciğer kavurma ve et kebabı, Gazianteplilerin ilk tercihi oldu. Gastronomi şehri, günlük 1 tona yakın et tüketmeyi başardı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağı listesine giren Gaziantep, et tüketiminde adından söz ettirmeyi başardı, bölgesinde birçok ili geride bırakan gastronomi şehri, günlük 1 tona yakın et tüketmeyi başardı. Kamil Ocak Stadının altında bulunan kebap salonları, Ramazan ayında da hizmet vermeye devam etti.

YAĞCI: ET YEMEZSEK OLMAZ

Yıllardır kebap salonu işleten Ahmet Yağcı, Ramazan ayında iftardan sahura kadar açık olduklarını belirterek, et yemeden durmayan bir halka sahip olduklarını bildirdi. Ne Ramazan ayının ne de yaz mevsiminin et tüketim hızını kesmediğini kaydeden Yağcı, özellikle ciğer kavurmanın ve et kebabının fazlaca tüketildiğini açıkladı. Hijyenik ortamların yanı sıra açık alanların kebap tüketimini tetiklediğini aktaran Yağcı, Gazianteplilerin bir günde 1 tona yakın et tükettiğini sözlerine ekledi.

KALAN: CAN BOĞAZDAN GELİR

Seyit Kalan ise, Kamil Ocak Stadının altında kebap çeşitleriyle halka hizmet sunduklarını vurgulayarak, “can boğazdan gelir” sözünün hayat bulduğu iller arasında Gaziantep’in ilk sıralarda yer aldığını kaydetti. Gazianteplilerin et tüketiminde zaman ve şart aramadıklarını belirten Kalan, Antepliler her an et tüketebilecek potansiyele sahip olduklarını açıkladı. Ramazan ayı içerisinde işlerinin iyi gittiğini bildiren Kalan, Ramazan bayramı sonrasında işlerde bir düşüş beklemediklerini kaydetti.

SALMAN ERDİNE