GAZİANTEPSPOR – GENÇLERBİRLİĞİ

STAD: KAMİL OCAK

SAAT: 20.00

HAKEMLER: ABDULKADİR BİTİGEN – SERKAN GENÇERLER – MUSTAFA SAVRANLAR

YAYIN: LİG TV

Spor Toto Süper liginde altı haftadan bu yana galibiyete hasret kalan Gaziantepspor, bu akşam kendisi açısından oldukça önemli bir maça çıkıyor.

Alt sıralardaki takımlarla arasında ki puan farkını açarak son dört haftaya stressiz girmek isteyen kırmızı – siyahlı futbolcular, kendi evinde Gençlerbirliği’ni ağırlayacak.

Kamil Ocak Stadyumunda bu akşam saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi Abdulkadir Nitigen, Serkan Gençerler ve Mustafa Savranlar hakem triosu yönetecek.

Geçtiğimiz hafta Medipol Başakşehir karşısında beklemediği bir yenilgi alan Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig'in 30.haftasının kapanış maçında Gençlerbirliği’ni mağlup ederek taraftarlarının yüzünü güldürmek istiyor. Şuan 32 puanla 14.basamakta yer alan kırmızı - siyahlılar, ligin en rahat ekiplerinden Gençlerbirliği’ni yenerek camianın gönlünü almak istiyor.

EKSİK ÇOK, 11 DEĞİŞECEK

Gaziantepspor’da sakatlıkları bulunan, Prince Desire, Mustafa Durak, Barış Yardımcı ve İlker Günaslan’ın yanı sıra kart cezalıları kaptan Elyasa Süme, Fernando Marcal ve Pasheco Abuda bu karşılaşmada forma giymeyecek. Teknik Direktör Mutlu Topçu’nun Başakşehir karşısında istenileni veremeyen bazı oyuncuları da yedek kulübesine çekmesi beklenirken, forvette Habib Habibou’yu oynatacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz hafta kendi evinde Trabzonspor’u 3 – 1’le geçen oldukça rahat nefes alan başkent temsilcisinde ise sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

TEK SEÇENEK GALİBİYET

Spor Toto Süper ligde son altı haftada sadece iki puan alabilen ve sezonun ikinci yarısında toplam 9 puan toplayabilen Gaziantepspor, küme düşme barajında ki Sivasspor ile arasında 8 puan fark bulunuyor. Artık puan kaybetme kredisi kalmayan kırmızı – siyahlı temsilcimiz, ikinci yarının en formda ve en çok puan toplayanlar arasında yer alan (25) rakibini mutlak yenmek zorunda. Hafta boyunca bu maça çok sıkı şekilde hazırlanan Gaziantepspor’da bugünkü karşılaşmada tek seçenek galibiyet.

A.SERDAR ÖZEKŞİ