Sabah erkenden başlayan aday listelerini bekleme heyecanı, akşam 17.30 da sona erdi.. Startı CHP verdi ve milletvekili aday listesi homurdanmaların ötesine geçerek tepkiyle karşılandı..
Ardından HDPnin Celal Doğan sonrası listesi açıklandı, herkesin gözlerini diktiği Abdullah Demirtaşın hiç olmayışı, kesin ilk sıralarda yer alacağına inanılan Osman Demircinin ise 6. sırada yer bulmasının şaşkınlığı yaşandı..
Derken sıra MHPye geldi ve ilk duyumlarım Semih Yalçının yerine Ümit Özdağın olacağı haberi akşam saatlerinde gerçek oldu. Bu tercih ile MHP ithal aday istemeyenlerin gazını alırken, çok isabetli bir karar aldığını göstermiş oldu…
Saat 17.15 de AK Partiden haberler gelmeye başladı.. Ve açıklanan liste, farklı beklentiler içinde olanları hayal kırıklığına uğrattı.. İki milletvekili saf dışı bırakılırken, bayan adaylar olarak tercih edilenlerin Gaziantepe kaç kere geldiği tartışmaya açıldı.. Hatta bizi arayanlar 'kim bunlar' derken, beraberinde yaptıkları yorumlarla, AK Partinin aday tercihleri konusunda CHP ile yarışa geçtiğini söylemeye başladı..

AK PARTİ LİSTESİ VE FATMA ŞAHİN

Doğrusunu söylemek gerekirse, sabah attığım Twitte, 'CHP Gaziantepte milletvekili sıralamasında muhalefete gerek kalmadan tercihini yapmış'demiştim. Ama akşam listeleri görünce bu kez, 'AK Parti CHPye nazire yapmış' dedim.. Gerçekten de öyle.. Doğrusu ben daha Antepcil, daha Antepli bir liste beklerdim.. Çünkü yıllardır ilk kez Gaziantepi yeterince tanımayanların ağırlıkta olduğu liste oluşturulmuştu..Birde Ali Şahin gibi çalışkan birisinin 8nci sıraya atılmasına şahit olunca şaşırmadım desem yalan olur..
Çok net ifade etmeliyim ki; AK Partinin listesini incelediğimde kendime ait özel sezgilerimle şunları okudum:
1- Bu liste ve sıralama, ne Fatma Şahinin, nede il teşkilatının istediği bir liste değildir..
2- Listenin kazananı, Şamil Tayyar ve Menderes Karadumandır..
3- En büyük kaybedeni ise Ahmet Uzerdir..


EN BÜYÜK ŞOK CHPDE

Gelelim CHPye.. Bu CHP Gaziantepi yıllardır iyi okuyamıyor..Bunu nasıl beceriyorlar doğrusu çok merak ediyorum.. O kadar adam geldi, o kadar anket yapıldı, o kadar STKlarla görüşüldü, ama çıkan liste bence partiyi heyecanlandıracak, sürükleyecek, el ele verip 3 hatta 4 -5 çıkartacak bir listeden çok uzaktır.. Nasıl bir sosyal demokratlıktır ki, kadınlar ve gençleri yok sayılıyor..Listede usulen kadın olsun diye insanlarla alay ederek son sıralara konuluyor..Nasıl liste ki, zaten 12 kişilik sıralamaya girmesi bile mucize olan bir aday arkadaşımızın yerini beğenmeyip aynı gün istifasını vermesine yol açıyor.. Kimse kusura bakmasın özellikle Mehmet Şeker kardeşimin, eğer listeye dahli olduysa, yanlış yapmış derim.. İlk sıralarda Ali Perinin olması mutlaka tepkileri azaltacaktır ama, önseçimi yaptırmayan genel merkezin Dağ fare doğurdu olarak anlaşılan sıralamadaki isimlerinin sadece küskünlük, kırgınlık yaratmaktan öteye gitmeyeceğini söylemek zorundayım..

MHP EN DOĞRU KARARINI VERMİŞ

Listeler içinde MHPyi değerlendirecek olursak, daha öncede yazdığım gibi Ümit Özdağı 1. Sıraya koyarak büyük iş yaptılar. Semih bey iyi insandı, başarılı siyasetçiydi ama teşkilatla parti tabanıyla fazla uyum sağlayamamıştı..MHPliler aslında ithal aday istemiyorlardı ama Ümit beyin babası Muzaffer Özdağın Gaziantep ile aşina olması herkesin kabulü sayılacaktı. Bence Devlet Bahçeli Ümit Özdağ ile MHPnin Gaziantepten 1 milletvekili ile yetinmeyeceğini, daha fazlasını alabileceklerinin işaretini verdi.. Kaldı ki, sıralamadaki isimler öyle fazla itirazı gerektirmeyecek gibi gözüküyor..

CELAL DOĞAN İSTESE BÖYLE RAKİPLER ÇIKARTAMAZDI

Celal Doğanda karar kılan HDPde diğer adayları tanımıyorum.. Osman Demirci için ilk sıraları bekliyordum aslında, ama demek ki, genel merkezden öyle görmemişler. Aynı şekilde Abdullah Demirtaşı da bekliyordum listenin ilk sıralarına.. Celal Doğan, Abdullah Demirtaş ve Osman Demirci üçlüsü HDP için büyük bir patlama olabilirdi.. Ama buna rağmen, Celal Doğanın olması bu partiye yetecek gibi gözüküyor.. Zaten Sayın Doğan, Allaha dua etse, CHPde ve AK Partide böyle bir listenin çıkmasını sağlayamazdı..
Son sözüm; daha önce de yazdığım gibi, bu seçimde MHP ve HDP beklenenin ötesinde çıkış yapacaklar.. AK Parti 9 vekillik dönemini çok arayacak, 7 ve 8i bile riske atacak gibi gözüküyor.. Bekleyip görelim.. Elbette yanılma payım saklıdır..