PTT birinci ligin 32’inci haftasında deplasmanda Göztepe’yi mağlup ederek Play Off umutlarını koruyan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, kalan iki haftayı bekleyecek.

Mavi – beyazlı temsilcimiz, İzmir’den üç puanla dönerken, ilk altı arasında ki iddiasını devam ettirdi.

TEK ÇARE GALİBİYET

Sezonu Play Off hedefiyle giren ancak aldığı beklenmedik sonuçların ardından iddiasının birkaç puan gerisinde kalan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ligde kalan iki maçını kazanmasının yanı sıra Balıkesirspor ve Elazığspor’un puanlar kaybetmesini bekleyecek. Mavi – beyazlı ekip 44 puanla 8’inci sırada yer alırken 46 puana sahip Balıkesirspor 6 ve Elazığspor 7’inci sırada bulunuyor. Temsilcimiz, bu hafta sonu kendi evinde 49 puanı bulunan Karadeniz temsilcisi Giresunspor’u ağırlayacak. Play Off finallerini garantilemek isteyen rakibi karşısında Kamil Ocak stadyumunda zorlu bir mücadeleye çıkacak olan mavi – beyazlılar, maçtan galibiyetle ayrılmaktan başka şansı bulunmuyor. Beraberlik durumunda dahi hedefinden tamamen kopmasına neden olur.

KAYBETMELERİ GEREK

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un puan sıralamasının üstünde yer alan Balıkesirspor bu hafta deplasmanda Boluspor ile oynarken sezonun son haftasında kendi evinde 1461 Trabzon maçına çıkacak. Mavi – beyazlıların puan kaybetmesini beklediği bir diğer ekip ise Vartaş Elazığspor, sezonun ilk yarısında kendi evinde mağlup ettiği ve ikinci yarısında da deplasmanda berabere kaldığı rakibi bu hafta kendi evinde kümede kalma mücadelesi veren Şanlıurfaspor’u konuk edecek. Son haftayı ise şampiyon Adanaspor deplasmanında sahaya çıkacak.

HESAPLAR YAPILIYOR

Gaziantep Büyükşehir ligde kalan iki maçını kazanmasını durumunda sezonu 50 puanla tamamlayacak. Vartaş Elazığspor ve Balıkesirspor oynayacakları maçlardan bir mağlubiyet ve bir galibiyet almaları durumunda sezonu 49 puanla mavi – beyazlı ekibin gerisinde kalacaklar. Eğer her iki ekip kalan maçlarından kayıpsız geçmeleri durumunda temsilcimiz umudunu gelecek sezona bırakacak.

MUHARREM TÜRKOĞLU