MHP’de parti içi muhalefetin, olağanüstü kurultay için açtığı kayyum davasında karar çıktı. Mahkeme, muhaliflerin talebini kabul edip MHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesine karar verdi. Kararı değerlendiren MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, "Türkiye'de hukuk adına yapılan uygulamaların maalesef kötü bir örneğine daha şahit olduk" dedi. MHP Milletvekili adayı Av. Sermet Atay ise, "Türkiye'nin MHP'deki olağanüstü kurultaya ihtiyaç yok" diye değerlendirdi.

TAŞDOĞAN: BU DAVA UZAR

İl Başkanı Taşdoğan, gelişmenin üst mahkemeye taşınması gerektiğini söyledi. Kayyum atanamayacağını savunan Taşdoğan, "Eğer kongre kararı verirse mahkeme kongreyi yapabilecek heyeti atar. Burada çıkan karar üst mahkemeye gidecek. Üst mahkeme bunu red edecek.Çünkü sulh ceza mahkemesinin yetki alanı içinde aldığı bir karar olarak düşünmüyoruz. Bu iş yargıtaya, anayasa mahkemesine gider… Yani uzar… " dedi.

ATAY: TÜRKİYE'NİN BUNA İHTİYACI YOK

MHP Milletvekili adayı Av. Sermet Atay ise, karşı görüşteki kişilerin 'mahkemenin yetkisi yok' diye açıklamaları olduğunu söyledi. Kongre sürecinin başlaması halinde bile olağanüstü değil, olağan kongre olacağını belirten Atay, "Belli bir süreçleri var. Delege listelerinin tespiti, itiraz süresi. Bu bile ayrı bir zaman. Ancak şunu belirtmekte fayda var; Türkiye'nin MHP'deki olağanüstü kurultaya ihtiyacı yok. Türkiye'de kan gövdeyi götürüyor. Bu kadar sıkıntının arasında bunlara ne gerek var ? ?Ben tarihi boyunca MHP'de bu kadar çok aday bolluğu görmedim. Amaç MHP'ye zarar vermek diye düşünüyorum. Kongrede herkes aday olabilir ama bu kadar ayağa düşürmenin alemi yok. Bence oturup, kırmadan dökmeden tabanları üzmeden orta yolun bulunması gerekir" diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT